Μασάζ με ζεστές πέτρες: Τι είναι και ποια τα οφέλη του;

masaz-me-zestes-petres

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το στρες της καθημερινότητας έχουν καταστήσει απαραίτητες τις συχνές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Το μασάζ δεν ανακουφίζει μόνο από πόνους και στρες, αλλά και βελτιώνει πολύ την γενικότερη υγεία του σώματός μας. Τι είναι όμως το μασάζ με ζεστές πέτρες; Ποια οφέλη προκύπτουν για την υγεία μας με τη χρήση αυτής της τεχνικής;

Δες ακόμα: Βελονισμός για την Aλλεργική Ρινίτιδα

Τι είναι το μασάζ με ζεστές πέτρες

Το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι μία ιδιόμορφη μορφή μασάζ που πραγματοποιείται με μαλάξεις του σώματος με ζεστές πέτρες. Εφαρμόστηκε αρχικώς από θεραπευτές της Χαβάης -τους kahunas, τους Ινδιάνους, τους Κινέζους, τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους. Πλέον, είναι μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές μασάζ στη Δύση, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το μασάζ με ζεστές πέτρες συμπληρώνει το κλασικό μασάζ με έλαια. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται λέγονται βασάλτες και είναι συνήθως μαύρες ηφαιστειακές πέτρες ή αλλιώς η γνωστή μας λάβα.

Τι αντιμετωπίζουμε με το μασάζ με ζεστές πέτρες;

Οι ζεστές πέτρες μπορούν να διατηρούν τη θερμότητά τους για πολύ ώρα και άρα χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν μία πλειάδα σωματικών και ψυχολογικών ενοχλήσεων. Ως τέτοιες θεωρούνται το έντονο στρες, η κατάθλιψη, η δυσμηνόρροια, η ισχιαλγία, οι βλάβες στο μυϊκό σύστημα, οι βλάβες στα οστά και στο κυκλοφορικό σύστημα. Επιπλέον, το μασάζ με ζεστές πέτρες βελτιώνει την εικόνα του δέρματος, καθώς το καθιστά πιο απαλό και ελαστικό.

Πώς γίνεται το μασάζ με ζεστές πέτρες;

Το μασάζ με τις θερμές πέτρες στο σώμα γίνεται με κινήσεις του Ayurvedic μασάζ. Οι πέτρες απελευθερώνουν αργά τη θερμότητά τους στις πάσχουσες περιοχές. Επί της ουσίας επιτυγχάνουμε εξισορρόπηση στη ροή της ενέργειας στο σώμα μας.

Η ιδιαιτερότητα  της συγκεκριμένης μορφής μασάζ έγκειται στο συγχρονισμό πολλών θεραπευτικών τεχνικών μασάζ με κύριο το Ayurvedic μασάζ. Οι κινήσεις εναλλάσσονται ρυθμικά με τις πέτρες, προσφέροντας χαλάρωση και ευχαρίστηση στο άτομο που την επέλεξε.

Οι πέτρες έχουν τις γεωμαγνητικές ιδιότητες του χαλκού και του σιδήρου. Έτσι, όταν θερμανθούν εκπέμπουν ενέργεια και δονήσεις. Θερμαίνονται σε νερό που βράζει στους 140ο C. Ενίοτε γίνεται εναλλαγή θερμών και ψυχρών πετρών, αναλόγως των περιπτώσεων. Οι πέτρες τοποθετούνται κατά μήκος της πλάτης. Το άτομο νιώθει αμέσως να αναζωογονείται και να ανακουφίζεται από μυϊκούς πόνους ή ισχιαλγίες, ενώ ταυτόχρονα, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.