Ορθωτικά βοηθήματα

ορθωτικά βοηθήματα

Τα ορθωτικά βοηθήματα  κατασκευάζονται με μεγάλη ακρίβεια με αποτέλεσμα  να εξετάζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της  διαδικασίας κατασκευής.

Δες ακόμα: 7+1 συμβουλές για να αποφύγεις τον πόνο στον αυχένα

Το ιατρειο μας προσφέρει και χρησιμοποιεί τα υψηλότερα ποιοτικά υλικά που επιλέγονται για τη ακρίβεια και τη μακροχρόνια χρήση τους.

Καθημερινό

Το καθημερινό ορθωτικό σχεδιάζεται για τους ασθενείς που απαιτούν το μέγιστο βιομηχανικό έλεγχο στο κανονικό καθημερινό περπάτημα. Ο ορθοπεδικός πάτος προσφέρει ένα μακράς διαρκείας (πάτο-σόλα) που συνδυάζεται με την ανθεκτικότητα και με τον άριστο έλεγχο κινήσεων.

Η υπομονετική προσαρμογή του πάτου είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα της ορθωτικής θεραπείας. Βοηθά να υπερνικήσει ο ασθενής τα ζητήματα συμμόρφωσης με τους καθημερινούς πάτους και πού μπορούν να φορεθούν άνετα ακόμη και στα παπούτσια μόδας των γυναικών.

Αθλητικός Τύπος

Η Sportcad προσφέρει μια πλήρη γραμμή αθλητικού πάτου παπουτσιών που σχεδιάζεται ανάλογα με τις συνήθειες και τις δραστηριότητες του ενεργού αθλητή.

Η γραμμή αθλητικού πάτου μας σχεδιάζεται συγκεκριμένα για την πρόληψη τραυματισμών και την αύξηση απόδοσης. Χαρακτηριστικά κάθε σχεδιασμός αθλητικών ορθωτικών χτίζονται μοναδικά από την ενότητα υλικών για να προσαρμοστούν στις ανάγκες απόδοσης του αθλητή.

Διαβητικός Τύπος

Οι ασθενείς που πάσχουν από το διαβήτη πρέπει να λάβουν μια δοκιμή βηματισμού και πίεσης για να προσδιορισθούν εκείνοι οι ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο για έλκος. Ο προσδιορισμός και η μείωση των τομέων της μέγιστης πίεσης κατά μήκος της πελματικής επιφάνειας μπορούν να βοηθήσουν να αποτρέψουν την ανάπτυξη των πελματικών ελκών.

 • Ο τύπος 1 (διορθωτικός) σχεδιάζεται για το διαβητικό ασθενή χωρίς προϊστορία θεραπεύοντας προβλήματα δερμάτων ή των πελματικών τραυμάτων. Αυτός ο πάτος μπορεί να απαιτήσει τα παπούτσια πρόσθετου-βάθους.
 • Ο τύπος 2 (διορθωτικός/accommodative) σχεδιάζεται για το διαβητικό ασθενή με προϊστορικό, θεραπεύοντας προβλήματα δέρματος. (π.χ. μετά τραύματα), ή με τα ενεργά forefoot τραύματα. Αυτός ο πάτος μπορεί να απαιτήσει τα παπούτσια πρόσθετου-βάθους.
 • Ο τύπος 3 (accommodative) σχεδιάζεται για τον εύθραυστο διαβητικό ασθενή. Αυτοί οι ασθενείς έχουν συχνά παραμορφώσεις. Αυτός ο ορθωτικός πάτος έχει τις μαλακές άκρες για να μειώσει την ενόχληση του εύθραυστου δέρματος. Αυτός ο πάτος απαιτεί τα παπούτσια πρόσθετου-βάθους.

Αρθριτικός Τύπος

Υπάρχουν πολλοί τύποι αρθρίτιδας, αυτές έχουν δύο πράγματα από κοινού, πόνους, απώλεια και δυσκολία μετακίνησης. Η αρθρίτιδα είναι μία εκφυλιστική κοινή ασθένεια στην οποία ο χόνδρος που βρίσκετε στις επιφάνειες ενώσεων των οστών αλλοιώνετε , αναγκάζοντας το κόκαλο να τρίβεται με το άλλο κόκαλο.

Έχουμε αναπτύξει μια συγκεκριμένη γραμμή αρθριτικού διορθωτικού πάτου για την ενίσχυση των ασθενών σε όλα τα στάδια της αρθρίτιδας .Ο αρθριτικός ορθωτικός πάτος μπορεί να προσαρμοστεί σε μια υπάρχουσα παραμόρφωση, να παρέχει την αυξανόμενη απορρόφηση κλονισμού, και τη λειτουργία ελέγχου του πόνου .

Η χρήση των πάτων που συνδυάζουν αυτές τις ιδιότητες εμφανίζεται να μειώνει την φλεγμονή στις αρθρώσεις των κάτω άκρων. Η συνετή χρήση των πάτων από τους ασθενείς με αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει και να επιβραδύνει την επιδείνωση των αλλοιώσεων στα πόδια.

Η ορθωτική γραμμή Sportcad έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για τον επαγγελματία και ειδικευμένο ερασιτέχνη αθλητή. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα τού Sportcad είναι να παρέχει πάτους που κατασκευάζονται για να αυξήσουν τα επίπεδα απόδοσης και άνεσης για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε διάφορους τύπους αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η αντισφαίριση, ποδηλασία και ο στίβος.

Η ορθωτική αυτή γραμμή επιτρέπει τον ανώτερο έλεγχο κινήσεων και βιομηχανικής διόρθωσης επιτρέποντας τις κινήσεις πρηνισμού υπτιασμού που απαιτούνται για κάθε συγκεκριμένο άθλημα.

Ορθοπεδικά Υποδήματα

Οι ασθενείς μπορούν να δοκιμάσουν μια σειρά από ορθοπεδικά υποδήματα όπου εκτός από την ποιότητα και την μόδα παπουτσιού οφείλουμε και προσφέρουμε άνεση και την υποστήριξη ενός διορθωτικού ορθωτικού.

3D Τύπος

Αυτό το προϊόν είναι μια σόλα τεσσάρων στρωμάτων πυκνότητας και αποτελείται από μια μαλακή επίστρωση, το μεσαίο στρώμα κάλυψης και απορρόφησης κραδασμών και από μια εύκαμπτη ενότητα για την βάση Το ορθωτικό αυτό βοήθημα λόγω της διαμόρφωσης των στρωμάτων του και της ανάλογης σκληρότητας του είναι ιδανικά ταιριασμένο για το ιδιαίτερα ευαίσθητο πόδι.

Ενδείξεις για την διεξαγωγή  πελματογραφήματος και κατασκευή ειδικών πελμάτων ψηφιακής ανάλυσης

 Αποτελούν οι εξής κλινικές ή μη καταστάσεις:

 1. Πτερναλγίες (άκανθα πτέρνας)
 2. Κοιλοποδία ,πλατυποδία, ραιβοποδία, κλπ
 3. Υποπόδια
 4. Παιδιατρικά περιστατικά με ποδολογικές εκδηλώσεις
 5. Αθλητιατρική
 6. Άσκηση
 7. Στρατιωτική θητεία
 8. Σακχαρώδης διαβήτης
 9. Εγκυμοσύνη
 10. Πελματιαία απονευρωσίτιδα
 11. Μεταταρσαλyίες
 12. Πάρεση περονιαίου νεύρου
 13. Σκολίωση
 14. Ανισοσκελία
 15. Οσφυαλγία
 16. Τενοντίτιδες (αχιλειού)
 17. Νευρίνωμα morton
 18. Κάλοι
 19. Μετεγχειρητικές/ μετατραυματικές καταστάσεις ειδικά περιστατικά έντονων συγγενών δυσπλασιών, ή αλλοιώσεων προερχό­μενων από πολιομυελίτιδα ή οστεομυελίτιδα, ή νόσους του κολλαγόνου, ρευματοειδή αρθρίτιδα, παραμορφωτική αρθρίτιδα, κ.λ.π.

Τι είναι ο ψηφιακός πελματογράφος

Ο ψηφιακός πελματογράφος είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ’ ενός, κι αφετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση.

Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τη δυναμική βάρους-φέρουσα λειτουργία ποδιών (περπάτημα) και να  συντάσσουμε τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και  ανάλυσης πίεσης.
Χρησιμοποιώντας την ιατρική έρευνα που συνδυάζεται με τα έτη κλινικής εμπειρίας, τα συστήματα των πελματογράφων  καταγράφουν και αναλύουν με μοναδικό τρόπο τις κινήσεις των ποδιών. Δίνει στον θεραπευτή γιατρό τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.

Τι μετράει ο παλμογράφος

 Στη στατική εξέταση

 • Επεξεργάζεται την κατανομή — την εντόπιση και τον μέσο όρο της μηχανικής πίεσης η οποία κατανέμεται στα κάτω άκρα.
 • Μετράει τις αποστάσεις τις γωνίες και την επιφάνεια στήριξης.
 • Αναλύει την σταθερότητα (stability) του ασθενούς κατά την ορθοστατική θέση.

Στη Δυναμική εξέταση

 • Αναλύει τις διάφορες φάσεις του βηματισμού το γράφημα της φόρτισης τη μέγιστη πίεση το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους
 • Μετράει την πίεση σε N/cm2 που ασκείται κατά την διάρκεια της βάδισης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των πελμάτων.
 • Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών.

Μέθοδος διάγνωσης και κατασκευής ορθωτικών βοηθημάτων

Το σύστημα παρέχει άπειρες δυνατότητες παρέμβασης σε επίπεδο επεξεργασίας δεδομένων για την κατασκευή εξατομικευμένων πελμάτων. Το παραδοσιακό ορθωτικού βοήθημα (insoles) παράγεται από τις στατικές φόρμες των ποδιών του ασθενή, συνήθως από  ασβεστοκονίαμα ή απλή μέτρησης των πελμάτων σε αφρώδες υλικό. Η κατασκευή αυτή δεν μπορεί να λάβει υπόψη το βηματισμό, την κίνηση ή την πίεση των ποδιών.  Η τεχνολογία του πελματογραφου μας , εστιάζει σε μια δυναμική προσέγγιση μέσω μιας αυτοματοποιημένης ανάλυσης που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την επίδραση του ορθωτικού βοηθήματος.

Βήμα – βήμα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ:

 • Ο εξεταζόμενος βαδίζει πάνω στην ειδική πλατφόρμα.
 • Καταγράφονται τα αποτελέσματα της κατανομής των πιέσεων κατά την διάρκεια της βάδισης
 • Εκτυπώνεται η διαγνωστική έκθεση ανάλυσης και τα προβλήματα που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον λόγω των  παθολογικών ή ανατομικών καταστάσεων που υπάρχουν στα κάτω άκρα.

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ:

 • Ο εξεταζόμενος στέκεται πάνω στον πελματογράφο.
 • Καταγράφονται τα αποτελέσματα της κατανομής των πιέσεων κατά την διάρκεια της στάσης
 • Εκτυπώνεται η διαγνωστική έκθεση ανάλυσης και τα προβλήματα που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν στο μέλλον λόγω των  παθολογικών ή ανατομικών καταστάσεων που υπάρχουν στα κάτω άκρα.

Τα στοιχεία από την μέτρηση – ανάλυση στέλνονται μέσω της πλατφόρμας στο διαγνωστικό λογισμικό πρόγραμμα Pelma Dynamic το οποίο αυτομάτως εμφανίζει την πάθηση και όλες της παθολογικές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν από την όχι σωστή στάση-βάδιση.

Στη συνέχεια τα στοιχεία από την μέτρηση στέλνονται με e mail στο εργαστήριο σχεδιασμού και κατασκευής της όπου αναλύονται και σχεδιάζονται  από το λογισμικό, Insole designer.

Με βάση την έκθεση ανάλυσης του πελματογράφου  μελετάμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε περιστατικού και αναζητάμε την καλύτερη δυνατή διόρθωση.

 • Το λογισμικό αναλύει – προτείνει και σχεδιάζει υποστηρίγματα ιδανικής διόρθωσης που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες και στην κάθε πάθηση ξεχωριστά.
 • Ο ειδικός χειριστής μετά τον ακριβή σχεδιασμό, παράγει ένα ένθετο (insoles -πέλμα), με επιστημονικά πιστοποιημένο τον έλεγχο και την ποιότητα.
 • Το μηχάνημα αυτόματης κοπής μας δίνει ένα εύχρηστο μοναδικό και ανθεκτικό ορθωτικό βοήθημα .

Η Κατασκευή των ορθωτικών πελμάτων γίνεται εξ ολοκλήρου στην χώρα μας και δεν συνιστά μια  έτοιμη τυποποιημένη εισαγόμενη λύση.

Γιατί πέλμα ψηφιακής ανάλυσης

Ιδιαίτερα προτερήματα ενός ζεύγους πελμάτων ψηφιακής ανάλυσης:

 • Εξατομικευμένο πέλμα (φτιαγμένο να εφαρμόζει απόλυτα στο συγκεκριμένο πόδι)
 • Ολόκληρο πέλμα ή τριών τετάρτων
 • Πολύ ελαφρύ πολυμερές υλικό EVA (CE Ευρωπαϊκής Ένωσης)
 • Πέλμα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ζώνες ανακούφισης ή στήριξης ανάλογα με την κατανομή των πιέσεων στο πόδι
 • Πέλματα που τοποθετούνται σε όλους τους τύπους παπουτσιών
 • Πέλματα που επενδύονται με αντιμυκητιακό υλικό
 • Πέλματα που πλένονται
 • Πέλματα που αερίζονται λόγω της μικροδομής τους μην επιτρέποντας την ανάπτυξη αναερόβιων μικροβίων
 • Πέλματα που μπορούν να «συμπληρώσουν» πελματιαία ελλείμματα σε περιπτώσεις ακρωτηριασμών με χρήση δύο υλικών ή και τριών διαφορετικής σκληρότητας, μπορούν να αντιμετωπιστούν δύσκολες περιπτώσεις με αποτέλεσμα την απόλυτη άνεση του πελάτη, και την ανακούφιση του πέλματός του.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.