Σπειραματονεφρίτιδα

Σπειραματονεφρίτιδα- δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για τη σπειραματονεφρίτιδα

Τι είναι η σπειραματονεφρίτιδα

Η σπειραματονεφρίτιδα είναι πάθηση που πλήττει τους νεφρούς. Πρόκειται για φλεγμονή του αγγειώδους σπειράματος και εκδηλώνεται μετά από κάποια σοβαρή λοίμωξη. Απαντάται συχνότερα σε παιδιά μικρής ηλικίας και αποτελεί την πιο συχνή μορφή νεφροπάθειας των παιδιών.

Που οφείλεται η σπειραματονεφρίτιδα

Συνήθως κάνει την εμφάνισή της λίγες βδομάδες μετά τη λοίμωξη από στρεπτοκοκκική λοίμωξη, κυνάγχη, οστρακιά, πυοδερμία και λοίμωξη της αναπνευστικής οδού.

Συμπτώματα της σπειραματονεφρίτιδας

Η σπειραματονεφρίτιδα εκδηλώνεται με την εμφάνιση οιδημάτων στους αστραγάλους και στα βλέφαρα, αιματουρία, ολιγουρία και υπέρταση.

Διάγνωση για τη σπειραματονεφρίτιδα

Η διάγνωση γίνεται μέσω ουρολογικών εξετάσεων όταν υπάρχει υποψία της νόσου. Οι εξετάσεις θα βρουν λευκωματουρία, αιματουρία και κυλινδρουρία.

Θεραπεία της σπειραματονεφρίτιδας

Η συνήθης θεραπευτική μέθοδος για τη σπειραματονεφρίτιδα που ακολουθείται εδώ περιλαμβάνει χορήγηση δεκαήμερης δόσης πενικιλίνη προληπτικά. Συνιστάται ξεκούραση του ασθενούς και συγκεκριμένη δίαιτα την οποία καθορίζει ο γιατρός αναλόγως των συμπτωμάτων και του βαθμού εμφάνισής τους.

Επιπλοκές της σπειραματονεφρίτιδας

Σε σπάνιες περιπτώσεις αναφέρονται περιστατικά υπερτασικής εγκεφαλοπάθειας, καρδιακής ανεπάρκειας και οξείας νεφρικής ανεπάρκειας.

Πρόληψη κατά της σπειραματονεφρίτιδας

Η νόσος συνήθως θεραπεύεται, αν και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τη σπειραματονεφρίτιδα είναι ο Νεφρολόγος

Κλείστε ραντεβού με Νεφρολόγο