Ασφαλείς και ανώδυνες θεραπείες για αιμορροΐδες και άλλες περιπρωκτικές παθήσεις

skolikoeiditida

Η ταχύτατη εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας έχει συμβάλει στη θεαματική αλλαγή της θεραπείας των περιπρωκτικών παθήσεων επιτρέποντας σε εξειδικευμένους χειρουργούς να παρέχουν πιο σύγχρονη, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την αιμορροϊδοπάθεια, τα περιεδρικά συρίγγια και την κύστη του κόκκυγα.

Δες ακόμα: Συμπτώματα και θεραπεία Αιμορροΐδων

HeLP®& LHP® ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας

Οι καινοτομικές τεχνικές HeLP® (απολίνωση των αιμορροΐδων) και LHP® (αιμορροϊδοπλαστική) με laser υπερβαίνουν τα προβλήματα και τους περιορισμούς των προηγούμενων μεθόδων, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας:

Η μέθοδος HeLP® για την απολίνωση των αιμορροΐδων με laser πραγματοποιείται ενδοσκοπικά, εντελώς ανώδυνα, δεν απαιτεί εκτομή του ιστού και πραγματοποιεί (με φωτοπηξία) το σφράγισμα των αιμορροϊδικών αρτηριών χωρίς βελόνες και ράμματα.

Πραγματοποιείται από ειδικό laser που απορροφάται ισομερώς στο νερό και το αίμα υπό την καθοδήγηση υπερήχων που εντοπίζουν και «σφραγίζουν» τους τελικούς κλάδους της άνω αιμορροϊδικής αρτηρίας (σε βάθος 4cm από την οδοντωτή γραμμή).
Η μέθοδος HeLP® διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ενδείκνυται για αιμορροΐδες δεύτερου και τρίτου βαθμού (με μικρό βαθμό πρόπτωσης), επιτυγχάνοντας την άμεση θεραπεία των επώδυνων συμπτωμάτων (υποτροπιάζουσες αιμορροϊδικές κρίσεις και αιμορραγίες).

Η μέθοδος αιμορροϊδοπλαστικής με laser LHP® είναι μία πραγματικά πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 3ου και 4ου βαθμού (χωρίς μεγάλη πρόπτωση του βλεννογόνου). Πραγματοποιείται από μία μικρή οπή στη βάση του αιμορροϊδικού όζου, μέσω της οποίας διέρχεται ένας ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινικά, με ελεγχόμενο τρόπο, την ενέργεια laser στον υποβλεννογόνιο ιστό, προκαλώντας την συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου.

Τις επόμενες ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά, ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση. Η αιμορροϊδοπλαστική διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, πραγματοποιείται από ειδικό laser με μεγάλη απορρόφηση στο νερό και είναι απόλυτα ασφαλής για το βλεννογόνο και το σφιγκτήρα.

Πλεονεκτήματα των μεθόδων HeLP® και LHP® στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας

  • Mικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία χωρίς τομές ή ράμματα.
  • Ελαχιστοποίηση του ρίσκου των ανοιχτών πληγών, του ενδεχόμενου μολύνσεως και του μετεγχειρητικού πόνου.
  • Συρρικνώνουν (δεν κόβουν) τις αιμορροΐδες, διαφυλάσσοντας απόλυτα την ανατομική δομή του πρωκτικού καναλιού.
  • Διασφαλίζουν την προστασία του πρωκτοδέρματος και διατηρούν ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφιγκτήρα, αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.
  • Δίνουν λύση για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας όχι μόνο στα πρώιμα, αλλά και στα προχωρημένα στάδια.

 

FiLaC®: η ασφαλέστερη θεραπεία για τα περιεδρικά συρίγγια

Η θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων αποτελεί πρόκληση όχι μόνο λόγω των σημαντικών υποτροπών μετά από επεμβάσεις, αλλά και λόγω του κινδύνου βλάβης του σφικτήρα και του ενδεχομένου ακράτειας.

Η θεραπεία FiLaC® (Fistula Laser Closure) είναι μια καινοτομική, ανώδυνη, αναίμακτη και απόλυτα ασφαλής μέθοδος θεραπείας των περιπρωκτικών (περιεδρικών) συριγγίων.

Μετά από τη λεπτομερή χαρτογράφηση της πάσχουσας περιοχής (συριγγώδεις πόροι) και τον καθαρισμό του συριγγίου, από την ήδη υπάρχουσα οπή εισάγεται ο ειδικός καθετήρας εκπομπής laser, που με συγκεκριμένη ισχύ, μήκος κύματος και ένταση εξαχνώνει τα τοιχώματα των συριγγίων που δημιούργησε η φλεγμονή σε ελεγχόμενο βάθος, χωρίς να προκαλεί βλάβη σε παρακείμενους ιστούς.

Η ελεγχόμενη φωτοθερμική διαδικασία έχει έντονη αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση, επιτυγχάνει αποστείρωση της περιοχής, διέγερση του κολλαγόνου και έναρξη της παραγωγής νέου ιστού και ταχείας επούλωσης και οριστικής θεραπείας των συριγγίων. Η μέθοδος FiLaC® δεν απαιτεί τη χρήση ραμμάτων ή άλλων υλικών και διατηρεί ανέπαφους το βλεννογόνο και το σφικτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο ακράτειας ή άλλων επιπλοκών.

periprwktikes pathiseis

FiLaC®: η πλέον ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία για την κύστη κόκκυγα

Αξιοποιώντας την εμπειρία από την επιτυχημένη χρήση του laser για τη θεραπεία των περιεδρικών συριγγίων, η θεραπεία FiLaC® εφαρμόζεται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα, προσφέροντας εντελώς ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία.

Από το υπάρχον στόμιο εισάγεται ο ειδικός καθετήρας που εφαρμόζει ακτινοβολία laser στα εσωτερικά τοιχώματα της κύστεως προξενώντας εξάχνωση της εσωτερικής κάψας και ελεγχόμενη, άσηπτη φλεγμονή που οδηγεί στην πλήρη επούλωση και την οριστική θεραπεία της. Η συνολική διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες μετά από λίγες ώρες, χωρίς να χρειάζεται επώδυνες αλλαγές με γάζες ή άλλα επιθέματα. Η μέθοδος FiLaC® αποτελεί ιδανική επιλογή για τη θεραπεία υποτροπών, μετά από οποιαδήποτε προηγούμενη θεραπεία και προσφέρει άριστο κοσμητικό αποτέλεσμα.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.