Σύγχρονες τεχνικές για τέλειο αποτέλεσμα στη μεταμόσχευση μαλλιών

metamosxeusi mallion

Η πιο εντυπωσιακή επέμβαση αισθητικής χειρουργικής είναι η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να βελτιώσει τόσο εντυπωσιακά την εικόνα του ατόμου. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε για ένα τέλειο αποτέλεσμα στη δική σας μεταμόσχευση μαλλιών;

Δες ακόμα: Η σωστή προετοιμασία για έλεγχο υπογονιμότητας

Επιλογή κατάλληλου χειρουργού

Η επιλογή του χειρουργού ή/και της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι η πιο καθοριστική παράμετρος. Τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να έχετε όταν κάνετε έρευνα αγοράς πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία: η εμπειρία του ιατρού, οι επιστημονικές του γνώσεις και η πιστοποιημένη εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών. Να θυμάστε πως οι ιατροί οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι, χωρίς εξαίρεση, μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού ISHRS και χωρίς εξαίρεση, έχουν ολοκληρώσει την ιατρική τους ειδικότητα.

Γι’ αυτό:

  • Ζητήστε να γνωρίσετε αυτοπροσώπως τον ιατρό που θα σας χειρουργήσει.
  • Μην δεχθείτε να επέμβει σε σας οποιοσδήποτε δεν είστε βέβαιοι πως είναι ιατρός.
  • Μην δεχθείτε ανειδίκευτο και άπειρο ιατρό ως μια πιο οικονομική λύση όσο δελεαστική ευκαιρία και να φαίνεται.
  • Μη θαμπώνεστε από φωτογραφίες διασημοτήτων και celebrities που έχει χειρουργήσει ο κάθε χειρουργός.

Η επέμβαση πρέπει να εφαρμόζεται ΜΟΝΟ από έναν εξειδικευμένο και πιστοποιημένο χειρουργό στη Σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών, που πλαισιώνεται από μια έμπειρη και καταρτισμένη χειρουργική ομάδα.

metamosxeusi mallion

Καταλληλότητα ασθενούς για Μεταμόσχευση Μαλλιών

Αντίθετα με όλες σχεδόν τις υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις, στη Μεταμόσχευση Μαλλιών δεν είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατάλληλοι υποψήφιοι για να υποβληθούν σε μια τέτοια επέμβαση. Οι ασθενείς που έχουν μεγάλη επιφάνεια χωρίς μαλλιά, είναι τις περισσότερες φορές ακατάλληλοι υποψήφιοι. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο πιο εκτεταμένη είναι η αραίωση, τόσο περισσότερα τριχοθυλάκια χρειάζεται να μεταφέρουμε για να την καλύψουμε.

Συνήθως, όμως, η δότρια περιοχή είναι μια μικρή περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού που δεν μπορεί να δώσει τον απαιτούμενο αριθμό τριχοθυλακίων. Χρειάζεται σωστή κρίση και μεγάλη δεξιότητα από το χειρουργό για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα χωρίς ανεπιθύμητες αισθητικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν, επειδή η τριχόπτωση έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να μην φτάνουν τα τριχοθυλάκια της δότριας περιοχής να καλύψουν όλες τις άδειες περιοχές.

Δεοντολογία και ηθική του Ιατρού

Πρέπει να είστε βέβαιος πως ο ιατρός με τον οποίον μιλάτε έχει ως στόχο το καλό σας και όχι τις οικονομικές απολαβές του.

Τα άσχημα αποτελέσματα στη μεταμόσχευση μαλλιών δεν οφείλονται μόνον σε κακή χειρουργική τεχνική, αλλά κυρίως στην απόφαση να επέμβει κάποιος σε έναν ασθενή που στην πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλος υποψήφιος.

Συμβουλή: Αν ο ιατρός που επισκεφτήκατε για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών σας λέει σε όλα «ναι» και πως «όλα γίνονται», προσοχή!

Παλιές και Σύγχρονες τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Οι καταναλωτές «βομβαρδίζονται» από εντυπωσιακές διαφημίσεις για «νέες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς πόνο», για «σύγχρονες τεχνικές χωρίς ουλές», για «πρωτοποριακές μεθόδους» και άλλα τέτοια ψευδή, που στόχο έχουν να εντυπωσιάσουν και να καθησυχάσουν τους ενδιαφερόμενους.

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν μόνο 2 επίσημα αναγνωρισμένες σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών:

  • Τεχνική FUT (Follicular Unit Transplantation): αφαιρείται μία σειρά τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, η περιοχή συγκλείνεται με λεπτό ράμμα και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται μικροσκόπια για τον διαχωρισμό των τριχοθυλακίων. Στη δότρια περιοχή παραμένει μια οριζόντια ουλή, συνήθως πλάτους μικρότερου του ενός χιλιοστού που καλύπτεται εύκολα με τα μαλλιά.
  • Τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction): αφαιρούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας. Παραμένουν χιλιάδες αδιόρατες ουλές, μικρότερες του ενός χιλιοστού σε διάμετρο η κάθε μια, που καλύπτονται εύκολα με τα μαλλιά.

Αν δείτε σε διαφημίσεις άλλα ονόματα «τεχνικών» πέραν από FUT και FUE να ξέρετε πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις επίσημες τεχνικές που αναγνωρίζουν οι επιστημονικοί φορείς ISHRS και ABHRS οι οποίοι, μάλιστα, απαγορεύουν στα μέλη τους χρήση «πρωτότυπων» όρων πέραν από τους όρους FUT και FUE.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.