Σύλλογος “ΠΙΣΤΗ”: βοηθήστε κι εσείς τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις

ΠΙΣΤΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία)

Στη σημερινή άσχημη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος μας, είναι μεγάλη ανάγκη να μη σταματήσει η κοινωνική συνειδητοποίηση και η αλληλεγγύη σε ιδιαίτερα οδυνηρά προβλήματα, όπως ο καρκίνος στην παιδική ηλικία.

Δες ακόμα: Ρώτα Το Γιατρό #1: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα εμβόλια, με την Παιδίατρο Ιωάννα Δραμπέλη

Αν και ακούμε για αυτόν από τα ΜΜΕ περισσότερο από το παρελθόν, οι περισσότεροι δε συνειδητοποιούν ότι αποτελεί μια καθημερινή πραγματικότητα για πολλά παιδιά από τη βρεφική έως και την εφηβική ηλικία.

Μια πραγματικότητα που εξωραΐζεται κάτω από το όνομα «νεοπλασματική νόσος» για να πονάει ψυχικά λιγότερο. Παιδιά-ασθενείς, πολεμούν με άνισους όρους για την ίδια τους τη ζωή, κάτω από αντίξοες συνθήκες (ιατρικές, οικονομικές, οικογενειακές, κ.α.)

Ακόμα και αν κάποιος επισκεφθεί τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, δε θα αντιληφθεί πλήρως τις τεράστιες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Εκεί η λογική αντιστρατεύεται το παράλογο,  η αισιοδοξία την απόγνωση, το χαμόγελο τον πόνο, τους γιατρούς οι επιπλοκές, το αποτέλεσμα οι ελλείψεις, ιδιαίτερα στη σύγχρονη οικονομική συγκυρία, και ωστόσο μιλάμε για παιδιά.

Δίπλα σε αυτά τα παιδιά ο γονιός, που αγωνίζεται προς χίλιες κατευθύνσεις. Ο γονιός που γίνεται το φίλτρο της φόρτισης που δεν πρέπει να φτάσει στο παιδί, ο γονιός που αγόγγυστα πονάει, ο γονιός που δίνει τη δική του μάχη και πασχίζει να καλύψει τις ανεπάρκειες, να βελτιώσει τις συνθήκες και να περιθάλψει αξιοπρεπώς και αποτελεσματικά το παιδί του.

Η προσπάθεια της «Πίστης» ξεκίνησε από τους γονείς που βρεθήκαμε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (ΝΠΑΣ) το 1993 και θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα καθημερινά μας προβλήματα, πιστεύοντας στο «η ισχύς εν τη ενώσει».

Δημιουργήσαμε λοιπόν το σύλλογό μας και τον ονομάσαμε «Πίστη» εκφράζοντας έτσι πεποίθηση και αισιοδοξία για την καλή έκβαση του αγώνα των παιδιών μας και όλων των παιδιών ενάντια στη νόσο.

Τώρα, με νέους γονείς και παιδιά να προστίθενται συνεχώς στο σύλλογο μας αντιμετωπίζουμε το μέλλον με Πίστη, προσπαθώντας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία, για καλύτερα αποτελέσματα στον αγώνα μας για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:

 •       Η ψυχική και κοινωνική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από καρκίνο
 •       Η προσφορά οικονομικής βοήθειας και στήριξης στις οικογένειες που το χρειάζονται
 •       Η κάλυψη δαπανηρών εξειδικευμένων εξετάσεων οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ταμεία
 •       Η κάλυψη εξόδων κηδειών παιδιών άπορων οικογενειών
 •       Η ενίσχυση του έργου του επιστημονικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, του Νοσοκομείου Παίδων η «Αγία Σοφία».
 •       Η προαγωγή της γνώσης σε θέματα νεοπλασιών με οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, χορήγηση υποτροφιών κ.τ.λ.

 Τρόποι που μπορείς και ΕΣΥ να βοηθήσεις:

 • Γίνε αιμοδότης
 • Γίνε δωρητής μυελού των οστών
 • Προσέφερε εθελοντική εργασία
 • Ενίσχυσε οικονομικά την ΠΙΣΤΗ στους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520
Alpha Bank: 13000 200 200 8236
Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83
Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76
Eurobank: 0026.0426.34.0100094467

 • Δωρεές αντί στεφάνου
 • Δωρεές αντί δώρων γάμων και βαπτίσεων
 • Παραγγείλτε τις μπομπονιέρες και τα προσκλητήριά σας στην ΠΙΣΤΗ.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο ΠΙΣΤΗ μπορείτε να αντλήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα : www.pisti.gr.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.