Διατροφικά tips για να διώξεις τα περιττά κιλά από πάνω σου

diaita

Μιας και έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι, το σώμα που θα έχουμε στην παραλία έχει αρχίσει να μας απασχολεί έντονα.

Επειδή ο χρόνος που έχει απομείνει είναι λιγοστός, ζητήσαμε από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Τζένη Αγγελοπούλου να μας δώσει τις δικές τις κορυφαίες διατροφικές συμβουλές, ώστε να σε βοηθήσουμε να χάσει τα περιττά κιλά και να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Κυρία Αγγελοπούλου, ποια είναι τα μυστικά για να χάσει κάποιος άμεσα βάρος;

Για να πετύχουμε λοιπόν την επιθυμητή απώλεια βάρους ένας από τους σημαντικότερους κανόνες είναι να καταναλώνεις 4-5 γεύματα και 1,5-2 λίτρα νερό την ημέρα. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης σε ισορροπία, αλλά και στις συνεχείς αυξημένες καύσεις του οργανισμού που συντελούν στην απώλεια βάρους.

Τι πετυχαίνει κάποιος με τα μικρά και συχνά γεύματα;

Εισάγοντας ένα σνακ κάθε 2,5-3 ώρες μειώνουμε την πείνα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπέρμετρη κατανάλωση τροφίμων, καθώς κάτω από συνθήκες πείνας δεν λειτουργούμε με την λογική αλλά με το συναίσθημα. Από την άλλη μεριά, η κατανάλωση 8-10 ποτήρια νερού καθημερινά προστατεύει από ορμονικές ασθένειες, συμβάλλει στην απομάκρυνση των αποβλήτων, καθώς και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα αδυνατίσματος;

Ένας από καλύτερους τρόπους απώλειας βάρους είναι μία δίαιτα βασισμένη στις βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής. Πιο αναλυτικά, η αντικατάσταση των λιπών και ελαίων (βούτυρο, σπορέλαια, ηλιέλαια) με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (Βιταμίνη Ε), η κατανάλωση τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ψαριού, καθώς και η εβδομαδιαία κατανάλωση οσπρίων και λαδερών συμβάλλουν στην απώλεια κιλών με έναν υγιή και ασφαλή τρόπο.

Τι θα πρέπει να προσέχει κάποιος που θέλει να χάσει βάρος;

Μια φορά τη βδομάδα μπορείς να καταναλώνεις κόκκινο κρέας, ενώ 1-2 φορές άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα. Η αποφυγή των τηγανητών φαγητών είναι υψίστης σημασίας, καθώς το τηγάνισμα εκτός του ότι μειώνει τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου καθιστώντας το επιβλαβές για την υγεία, ανεβάζει και κατά πολύ το θερμιδικό περιεχόμενο του φαγητού.

Τέλος, μειωμένη θα πρέπει να είναι και η κατανάλωση ζάχαρης καθώς όχι μόνο είναι εθιστική αλλά λειτουργεί και σαν δηλητήριο για τον οργανισμό, συμβάλλοντας στη δημιουργία της τερηδόνας.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.