Επέμβαση και Θεραπεία περιεδρικού συριγγίου με Laser

Το περιεδρικό συρίγγιο αποτελεί μία παθολογική επικοινωνία μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και της επιφάνειας του δέρματος κοντά στον πρωκτό. Παρουσιάζεται συχνότερα στους άνδρες, ηλικίας 20 – 40 ετών.

Δες ακόμα: 3 + 1 tips για να αντιμετωπίσεις τον έντονο βήχα

Η χειρουργική θεραπευτική προσέγγιση είναι η αποδόμηση και ταυτόχρονη η σύγκλειση των τοιχωμάτων του συριγγίου, χωρίς να τραυματιστούν οι σφιγκτήρες μύες του πρωκτού.

Η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία έχει εξελίξει ειδικά Laser στον τομέα της επεμβατικής αντιμετώπισης των περιεδρικών συριγγίων , δίνοντας στους χειρουργούς αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας.

Η καινοτόμος μέθοδος θεραπείας με χρήση Laser αποκαθιστά τη σύγκλιση του περιεδρικού συριγγίου χωρίς τραυματισμό του σφικτήρα, με διατήρηση των δομών του μυϊκού ιστού και την ελαχιστοποίηση του ενδεχομένου ακράτειας.

Η επέμβαση με χρήση Laser συνίσταται στη σύγκλιση του συριγγίου μέσω μιας ειδικής οπτικής ίνας με κυκλική διάχυση  ενέργειας. Κατά την επέμβαση εφαρμόζεται και προωθείται η οπτική ίνα στο συρίγγιο, με οδηγό την ειδική δέσμη του laser.

Καθώς η οπτική ίνα αποσύρεται εφαρμόζεται ενέργεια laser που καταστρέφει με ελεγχόμενο τρόπο τον επιθηλιακό ιστό και σφραγίζει τα τοιχώματα του συριγγίου.

Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

  • Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη (μέχρι 15 λεπτά), αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη, ενώ ο ασθενής δεν εκτίθεται σε κινδύνους μολύνσεων .
  • Εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο και ακρίβεια, αποφεύγοντας κάθε ενδεχόμενο επιπλοκών.
  • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο νοσηλείας ( 1 ημέρα ) και έχει μηδενικό χρόνο ανάρρωσης.
  • Η ευκαμψία της οπτικής ίνας εξασφαλίζει πρόσβαση ακόμα και σε συρίγγια με δύσκολη ανατομία, ενώ το μήκος του συριγγίου δεν αποτελεί περιορισμό.
  • Η ενέργεια του laser επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης.
  • Προστατεύεται ο σφιγκτήρας και απομακρύνεται οριστικά κάθε ενδεχόμενο ακράτειας.
  • Δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος.

H επιλογή των σύγχρονων επεμβατικών μεθόδων πρέπει να έχουν ως μοναδικό σκοπό, το μέγα όφελος για τον ασθενή.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.