Νέα εξελιγμένη μορφή 4D λιποαναρρόφησης!

Νέα εξελιγμένη μορφή 4D λιποαναρρόφησης

Μία νέα μέθοδος λιποαναρρόφησης αποτελεί πλέον μία καινοτομία στην πλαστική χειρουργική. Η νέα μέθοδος με την εξελιγμένη μορφή 4D αφαιρεί το λίπος χωρίς να προκαλεί τραύματα στους ιστούς, δημιουργώντας ένα τέλειο αθλητικό σώμα.

Δες ακόμα: Πλαστική στήθους: γιατί να την προτιμήσω;

«Η έξυπνη 4D λιποαναρρόφηση αφαιρεί το λίπος από τις παρακείμενες μυϊκές ομάδες, τονίζοντας καλύτερα τον υπάρχοντα μυϊκό ιστό», επισημαίνει ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου. «Η εξέλιξή της σε σχέση με τη 3D λιποαναρρόφηση είναι ότι πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρούμε το λίπος δημιουργώντας παράλληλα γραμμώσεις και σύσφιξη, όχι μόνο στην κοιλιακή χώρα, αλλά και στους βραχίονες, το στήθος, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα ισχία και την πλάτη, μεταμορφώνοντας και βελτιώνοντας το σώμα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής είναι μόνιμα». Η έξυπνη 4D λιποαναρρόφηση επιτρέπει τη φυσική προβολή των μυών και τη φυσική κίνηση των μυϊκών ομάδων.

«Το λίπος αφαιρείται προσεκτικά, το σώμα σμιλεύεται με λιπογλυπτική, εγχέοντας λίπος όπου είναι απαραίτητο. Έτσι, μπορούμε να προσθέσουμε όγκο και να τονίσουμε το υφιστάμενο μυϊκό σύστημα, ώστε να διαμορφώσουμε τη γράμμωση και το σχήμα που θέλουμε. Με τις παραδοσιακές τεχνικές λιποαναρρόφησης, τα πολύ ευαίσθητα αιμοφόρα και λεμφικά αγγεία στο επιφανειακό στρώμα τραυματίζονταν προκαλώντας συχνά ουλές ακόμη και διάσπαση του ιστού. Με τη νέα τεχνική, τα αιμοφόρα αυτά αγγεία προστατεύονται, αναγνωρίζοντας τον επιθυμητό προς αναρρόφηση λιπώδη ιστό, από τους υπόλοιπους ιστούς, όπως τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα».

Η 4D μέθοδος λιποαναρρόφησης είναι το μέλλον της λιποαναρρόφησης, αλλά και λιπογλυπτικής. Πρόκειται για αφαίρεση λίπους από δύσκολες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, χωρίς να προκαλεί τραυματισμούς και ουλές.

«Με τη 4D λιποαναρρόφηση μπορούμε να δώσουμε στο σώμα στρογγυλό πρότυπο με τονισμένους γλουτούς, αλλά και ορατούς κοιλιακούς μυς. Έτσι, το σώμα αποκτά μορφή ενός τελικού V μεταξύ του κάτω μέρους της πλάτης και των γλουτών, με τη λιποαναρρόφηση στο κάτω μέρος πλάτης και ανάμεσα στους γλουτούς».

Πώς λειτουργεί η έξυπνη λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση γίνεται με ειδική κάνουλα VASER και το τελικό αποτέλεσμα είναι προβολή στην πρόσθια – οπίσθια – προφίλ εικόνα του σώματος, δίνοντας όγκο.

Στην κοιλιά αφαιρείται λίπος και αναδεικνύονται οι τενόντιες εγγραφές, δηλαδή σημεία όπου ενώνονται οι μύες. Έτσι, διαγράφονται οι μύες, δίνοντας την εικόνα της γυμνασμένης κοιλιάς (γράμμωση 6 pack).

Η επέμβαση γίνεται με ελαφρά νάρκωση και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Μείωση μετεγχειρητικού πόνου
  • Λιγότερα οιδήματα
  • Αναρρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας  λίπους  χωρίς να προκληθούν κακώσεις στους πέριξ ιστούς και στα μικροαγγεία.
  • Λείο δέρμα και καλή επούλωση
  • Μείωση του χρόνου επέμβασης στις περισσότερες περιπτώσεις κατά 50%
  • Καλύτερη διαμόρφωση & σύσφιξη (γραμμωμένη κοιλιά, σφικτή μέση, μυώδη μπράτσα, σφικτοί μηροί, ανορθωμένοι γλουτοί)
  • Δυνατότητα επιστροφής στο σπίτι την ίδια ημέρα μέρα
  • Η επάνοδος στην εργασία γίνεται σε 2-3 ημέρες,   ενώ στο γυμναστήριο μετά από ένα μήνα

Λιποαναρρόφηση στους άνδρες

Πλέον, οι άνδρες στη χώρα ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την εικόνα τους και απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς. Οι μισοί εξ αυτών αποφασίζουν να επισκεφθούν πλαστικό χειρουργό από μόνοι τους, ενώ το 30% φθάνει στο γιατρό μετά από παρότρυνση της συντρόφου του και ένα 20% μετά από προτροπή φίλων.

Τα τελευταία χρόνια η αύξηση του αριθμού των ανδρών που καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό είναι αλματώδης, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να έρθουν σε ισορροπία με τον αριθμό των Ελληνίδων που βρίσκονται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμια κατάταξη.

Αξίζει να τονιστεί πως, οι 8 στους 10 άνδρες, αλλά και οι 6 στις 10 γυναίκες που επισκέπτονται πλαστικό χειρουργό κάνουν λιποαναρρόφηση, ειδικά κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες.

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε άτομα άνω των 18 ετών, εκτός της ωτοπλαστικής που μπορεί να γίνει από την προσχολική ηλικία των 6 χρόνων και των περιπτώσεων εκείνων που συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.