Πλαστική στήθους: γιατί να την προτιμήσω;

stithos

Το γυναικείο στήθος ήταν, είναι και θα είναι το αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό  τους για τη διόρθωση ή τελειοποίηση του. Η διόρθωση που ζητείται συχνότερα είναι η αυξητική στήθους είτε γιατί υπάρχει υποπλασία, είτε γιατί υπάρχει ανισομαστία.

Δες ακόμα: Κυτταρίτιδα, ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας

Μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό κ. Ανδρεανίδη Γιώργο, ο οποίος είναι εξειδικευμένος και έμπειρος σε πλαστικές επεμβάσεις στήθους και διάβασε  εδώ τι μας είπε.

Κύριε Ανδρεανίδη, τι επιλογές έχει μια γυναίκα που θέλει να κάνει επέμβαση στο στήθος της;

Μια γυναίκα ζητά συχνότερα να κάνει αυξητική στήθους. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή υπάρχει υποπλασία είτε επειδή υπάρχει ανισομαστία. Και στις δύο περιπτώσεις, η λύση είναι η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης και σε πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις αυτόλογου λίπους. Με την επέμβαση αυτή, το στήθος σας θα φαίνεται πιο «γεμάτο» και στητό και παράλληλα, θα βελτιώσει τις αναλογίες στο σώμα σας. Το σπουδαιότερο όλων, όμως, είναι πως θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα βελτιώσει την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας. Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούμε είναι ΜΟΝΟ εμφυτεύματα με έγκριση FDA και συνεπώς παρέχουν όλα τα εχέγγυα για να νιώθει η ασθενής ασφαλής και σίγουρη.

Ποιες ακριβώς τεχνικές χρησιμοποιούνται; Από τι εξαρτάται η επιλογή τους;

Κάθε πλαστικός χειρουργός, πρέπει να κατέχει όλες τις υπάρχουσες τεχνικές, ώστε να τις χρησιμοποιεί εξατομικευμένα σε κάθε περίπτωση, «άλλωστε κάθε σώμα έχει δική του ιδιαιτερότητα». Οι τρεις τεχνικές είναι:

  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ το μαστό (subglandular)
  • Τοποθέτηση εμφυτεύματος κάτω απ’ και την περιτονία του μυός (subfacial)
  • Τοποθέτηση του εμφυτεύματος κάτω απ’ το μυ (sub –Muscular ή Dual plane).

Η τεχνική που θα επιλεχθεί εξαρτάται από την ανατομία της ασθενούς. Για παράδειγμα, ένα στήθος το οποίο έχει όγκο-μάζα και απλά θέλουμε να το μεγαλώσουμε, μας οδηγεί να τοποθετήσουμε το εμφύτευμα κάτω απ’ το μαστό ή υποπεριτονιακά, διότι το εμφύτευμα καλύπτεται από το μαστό. Στις πρώτες δυο τεχνικές, sunglandular και subfacial, ο πόνος είναι ελάχιστος και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, 2-3 ώρες μετά το χειρουργείο. Στην τεχνική dual plane, επειδή εμπλέκεται ο μυς, ίσως χρειαστεί η λήψη παυσίπονων χαπιών. Όταν δεν υπάρχει στήθος και υπάρχει αισθητικός κίνδυνος να διαγράφεται το ένθεμα, το τοποθετούμε κάτω απ’ το μυ και την μεμβράνη που τον καλύπτει. Το ζητούμενο είναι το στήθος να φαίνεται όσο πιο φυσικό γίνεται.

Κύριε Ανδρεανίδη, οι τομές σε ποιο σημείο γίνονται;

Υπάρχουν τρεις τρόποι εισόδου του ενθέματος στο μαστό. Η πρώτη γίνεται μέσω της μασχάλης, όπου δεν υπάρχει καμία τομή στον μαστό. Η δεύτερη από το κάτω μέρος της θηλής και η τρίτη από την υπομάστια αύλακα. Και πάλι, ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει και τους τρεις τρόπους εισόδου του ενθέματος, ώστε ανάλογα με την ανατομία της ασθενούς να επιλέξει την κατάλληλη.

Και πόσο διαρκεί συνολικά η διαδικασία;

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα και η ασθενής θα επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια ημέρα. Σε τρεις ημέρες μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της εφόσον εργάζεται σε γραφείο και μέσα σε τρεις εβδομάδες θα μπορεί να επιστρέψει και στις αθλητικές της δραστηριότητες.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.