Κρυολιπόλυση: τι είναι και που εφαρμόζεται;

kryolipolysi

Η κρυολιπόλυση είναι μία μέθοδος που εξασφαλίζει ταυτόσημα αποτελέσματα με τη λιποαναρρόφηση.

Δες ακόμα:  Μεσοθεραπεία: Ανανέωση προσώπου μετά τις διακοπές

Είναι μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να δώσει οριστικό τέλος στο επίμονο τοπικό πάχος.

Πρόκειται για μία επιστημονικά αποδεδειγμένη και κλινικά τεκμηριωμένη θεραπεία που εξαφανίζει τα λιποκύτταρα μέσω μιας φυσιολογικής διαδικασίας απόπτωσης

Η μέθοδος αυτή βασίστηκε στην παρατήρηση των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ DieterManstein, MD και RoxAnderson, MD,PhD, ότι τα παιδιά που συνηθίζουν να τρώνε γρανίτα παγωτό έχουν «λακκάκια» στα μαγουλά τους.

Αυτή η θεωρία αποτέλεσε την βάση των μελετών για την ανακάλυψη της επαναστατικής θεωρίας της κρυολιπόλυσης, η οποία στη συνέχεια οδήγησε στην κατασκευή της πρωτοποριακής συσκευής Coolsculpting .

Το νέο μηχάνημα Coolsculpting που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ από την εταιρεία ZELTIQ, αξιοποίησε όλο το θεωρητικό επιστημονικό υπόβαθρο και είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από 30 μελέτες επιβεβαιώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω συσκευής.

Η συσκευή αυτή είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Πώς λειτουργεί η μέθοδος της κρυολιπόλυσης;

Πολλά άτομα έχουν τοπικό λίπος στην κοιλιά, στους μηρούς, στην πλάτη, στα ψωμάκια.

Το λίπος αυτό αντιστέκεται στη δίαιτα και στη γυμναστική.

Η συσκευή Coolsculpting για την κρυολιπόλυση προκαλεί μια απόλυτα ελεγχόμενη ψύξη του τοπικού λίπους που επιφέρει κρυσταλοποίησητων λιποκυττάρων.

Τα κρυσταλωμένα λιποκύτταρα αποδομούνται και απομακρύνονται από το σώμα μας σε μερικές εβδομάδες, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματός μας και κάνοντας τη σιλουέτα μας πιο νεανική και ελκυστική.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η μέθοδος;

Η αφαίρεση του τοπικού λίπους και η απόκτηση λεπτής σιλουέτας μέχρι πρόσφατα ήταν δυνατή μόνο με λιποαναρρόφηση.

Όμως πολύς κόσμος φοβάται το χειρουργείο και αποκλείει την ιδέα της επέμβασης.

Επίσης πολλοί, παρόλο που δεν αποκλείουν την επέμβαση, δεν επιθυμούν να απουσιάσουν από τη δουλειά τους και ούτε να εμπλακούν σε μια περίοδο ανάρρωσης με οιδήματα και μελανιές στο σώμα τους.

Γι’ αυτό, η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να δώσει οριστική λύση και μάλιστα, χωρίς χειρουργείο.

Η επανάσταση του Coolsculpting είναι κυριολεκτικά μία αναίμακτη λιποαναρρόφηση.

kryolipolysi

Πόσο ασφαλής είναι η κρυολιπόλυση;

Οι ειδικές κεφαλές του Coolsculpting που εφαρμόζονται στο σώμα φέρουν ειδικούς αισθητήρες, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται σταθερή και απόλυτα ελεγχόμενη, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες βλάβης στο δέρμα.

Οι προδιαγραφές της ασφάλειας της Coolsculpting κρυολιπόλυσης είναι υψηλότατες και για το λόγο αυτό, η μέθοδος είναι εγκεκριμένη από το FDA.

Ήδη υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία, αφού έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1.200.000 θεραπείες παγκοσμίως με το μηχάνημα Coolsculpting.

Πόσο θα διαρκέσει η θεραπεία;

Για κάθε περιοχή του σώματος απαιτείται θεραπεία μιας ώρας.

Για παράδειγμα, για τα δυο «ψωμάκια» απαιτούνται 2 ώρες, για το σημείο που βρίσκεται«πλάγια της κοιλιάς» 2 ώρες, για ολόκληρη την κοιλιά (δύο πλάγια, στομάχι και κατώτερη κοιλιά) 4 ώρες.

Φανταστείτε πως σε λίγες ώρες, σε ένα πρωινό ή μεσημεριανό διάλειμμα από τις δραστηριότητές σας, χωρίς νυστέρι και χωρίς ενέσεις, χάνετε το τοπικό, ενοχλητικό πάχος για πάντα.

Σε περισσότερο από το 80 % των περιπτώσεων μια μοναδική θεραπεία είναι αρκετή για ένα άριστο αποτέλεσμα.

Σε λιγότερο από 20% των ασθενών (που μπορεί να έχουν πιο μεγάλη ποσότητα τοπικού πάχους) μία μόνο θεραπεία θα επιφέρει σημαντική βελτίωση, αλλά για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα ίσως απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία σε 2-3 μήνες.

Είναι άμεσα ορατό το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης;

Η μείωση του λίπους αρχίζει να γίνεται ορατή περίπου 3 εβδομάδες μετά τη θεραπεία και ολοκληρώνεται σε 2 μήνες.

Το αποτέλεσμα της Coolsculpting κρυολιπόλυσης δε σχετίζεται με διατροφή ή με άσκηση, ενώ έχει μόνιμο αποτέλεσμα αρκεί να πρόκειται για τοπικό πάχος που επιμένει παρά την σωστή διατροφή και την γυμναστική.

Προσοχή στις απομιμήσεις της κρυολιπόλυσης

Όλες οι κρυολιπολύσεις που διαφημίζονται δεν είναι ίδιες.

Η συσκευή Coolsculpting που διαθέτουμε έχει τις πιστοποιήσεις, τις πολυάριθμες μελέτες και τη συσσωρευμένη εμπειρία.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.
 • NANTIA

  Καλή σας ημέρα. Ενδιαφέρομαι να κάνω κρυολιπόλυση στους γλουτούς και στο εσωτερικό των μηρών. Μπορώ παρακαλώ να ενημερωθώ για το κόστος των συνεδριών?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • Γεώργιος Αραβανής

   Στους γλουτούς δεν εφαρμόζεται. Στο μέσα μέρος των μηρών εφαρμόζεται. Αν σας ενδιαφέρει το ανώτερο μέρος της έσω επιφ. των μηρών το κόστος είναι 400+ΦΠΑ η ώρα, δηλ. 800+ΦΠΑ σύνολο. Αν θέλετε και στα γόνατα, στο μέσα μέρος, το κόστος διπλασιάζεται.

 • MAYRIDOY

  Καλησπέρα εχω υποθυροειδισμό ακολουθώ θεραπεία πολλά χρόνια αν κάνω κρυολιπολυση θα έχω προβλήματα με τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του αδένα μου?

 • Καλησπέρα. Όχι, δε θα υπάρχει πρόβλημα με τον υποθυρεοειδισμό ούτε με τον μεταβολισμό.
  Καλή Ανάσταση
  Γιώργος Αραβανής

 • Τasos

  Καλησπερα ενδιαφέρομαι για τα πλαϊνά της κοιλιάς και το στομάχι ποσο ειναι το κόστος και οι ώρες που χρειάζονται ;

 • Για τα πλαινά και το στομάχι χρειάζονταιι 4 ώρες. Το κόστος είναι 4χ500=2000. Μπορούμε να κάνουμε εκπτωση 10%.

 • Χαρά

  Kαλησπέρα,
  Ενδιαφέρομαι για τα ψωμάκια (στο εξωτερικό μέρος των μηρών, κάτω από τους γλουτούς), τα γόνατα και το εσωτερικό των μηρών. Θα μπορούσατε να μου πείτε μία ενδεικτική τιμή;
  Ευχαριστώ πολύ.

  • Το κόστος της coolsculpting κρυογλυπτικής πιθανόν να ξεπεράσει τις 3000. Ίσως σας συμφέρει οικονομικά να κάνετε κλασσική λιποαναρρόφηση.Το λέω με κάθε επιφύλαξη και θα ήθελα να σας δω για να σας συστήσω την κατάλληλη μέθοδο.

 • Ιωάννα

  Πάσχω από θρομβοφιλία.

  Μπορώ να κάνω κρυολιπόλυση ;

  ευχαριστώ.

 • Η ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΊΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ. ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

 • Η θρομβοφιλία, όπως σας είπα, δεν είναι αντένδειξη για κρυολιπόλυση. Όμως δεν έχει μελετηθεί η επίπτωση σε ασθενείς. Σας προωθώ την απάντηση της εταιρείας.
  Thank you for contacting ZELTIQ. CoolSculpting has been studied exclusively in healthy adult volunteers. If a patient has pre-existing medical condition such as Thrombophilia, the physician should use their expertise and knowledge to determine if a patient is an ideal candidate for CoolSculpting. Thrombophilia is a condition where the blood has an increased tendency to form clots. Blood clots can cause problems such as deep vein thrombosis (DVT) or pulmonary embolism. This condition is not a contraindication, but ZELTIQ doesn’t have studies on such patient who have undergone the CoolSculpting procedure. Because the applicator of the CoolSculpting System applies vacuum to the skin, superficial bruising is common. Patients who are on blood thinners, may be at higher risk of bruising. The doctor and patient should assess their risk of bruising as well as overall heath and determine whether the procedure is appropriate. If you have any further questions, I would be more than happy to assist you.

  • Ιωάννα

   σας ευχαριστώ.