Κρυολιπόλυση: η νέα μέθοδος ενάντια στο τοπικό λίπος

Τι είναι η κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι η νέα επαναστατική μέθοδος λιποαναρρόφησης επιτυγχάνει την αφαίρεση του τοπικού λίπους εύκολα και άμεσα. Προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια, τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και απόπτωσή τους.

Δες ακόμα: Κυτταρίτιδα – Γυναίκες: 0-1

Η νέα μέθοδος δίνει θαυμάσια αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια.

«Η κρυολιπόλυση αναπτύχθηκε από ερευνητές των εργαστηριών της Biotec Italia και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει πιστοποιηθεί μεταξύ άλλων από κλινικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής αυτό του Harvard και της Massachusetts», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται με το μηχάνημα FusioMed Ice Duo, το οποίο διαθέτει δυο εξελιγμένες κεφαλές, οι οποίες δημιουργούν υποπίεση, έλκοντας σε έναν κώδωνα την περιοχή του τοπικού λίπους.

Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια διαδοχική διαδικασία έντονης θέρμανσης με RF (Bipolar Radiofrequency 60 OC) και έντονης ψύξης (-10 οC έως -15οC), που είναι σε θέση να επιδράσουν μόνο στα κύτταρα του λίπους της περιοχής, όπου εφαρμόζεται η θεραπεία.

Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δεν αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση, η μέθοδος του «παγώματος» του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του.

Κατά την εφαρμογή της κρυολιπόλυσης, τα λιποκύτταρα στο σημείο εφαρμογής ψύχονται με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέκρωσή τους και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό. Σύμφωνα με τον Δρ. Αθανασίου ο ασθενής στην αρχή έχει την αίσθηση της έντονης ψύξης αλλά και της έλξης άλλα αυτό υποχωρεί μετά από λίγα λεπτά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης;

Η κρυολιπόλυση παρουσιάζει διάφορα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους μεθόδους καθώς:

  • Είναι μη επεμβατική, δηλαδή χωρίς νυστέρι και αναισθησία.
  • Είναι ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Έχει ορατή & άμεση μείωση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια.
  • Δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά.
  • Δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές.
  • Σε αντίθεση με άλλα συστήματα κρυολιπόλυσης, το FusioMed Ice Duo μπορεί να εφαρμοσθεί σε δύο περιοχές ταυτόχρονα ενώ απαιτεί το μισό χρόνο θεραπείας.
  • Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και απαιτούνται από 1 έως 3 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
  • Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

Το FusioMed Ice Duo έχει τα αντίστοιχα λειτουργικά προγράμματα, ώστε η ενέργεια να διεισδύει βαθιά νεκρώνοντας τα λιποκύτταρα σε περιοχές με εντονότερο πρόβλημα, ενώ δίνει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε μικρότερα προβλήματα τοπικού λίπους, κάνοντας ένα είδος φυσικής γλυπτικής και σύσφιξης του σώματος.

Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με σωματική άσκηση, αλλά και άλλες θεραπείες.

Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι οι περιοχές που συγκεντρώνεται κυρίως το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια.

Τα άτομα που μπορούν να δοκιμάσουν τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης είναι τα άτομα που είναι σε καλή γενική κατάσταση και παρουσιάζουν πρόβλημα εναπόθεσης τοπικού λίπους που τους ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.