Κυτταρίτιδα – Γυναίκες: 0-1

kytaritida -gynaikes

Κυτταρίτιδα ειναι το αποτέλεσμα της διήθησης του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν σχηματίζοντας σωρούς λίπους και νερού σταθεροποιημένους με υποδόριο ιστό. Στα σημεία αυτά ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού».

Δες ακόμα: Αντιμετώπισε την κυτταρίτιδα με 5 απλές ασκήσεις

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολυ – παραγοντική και έχει να κάνει με τη διατροφή, την έλλειψη άσκησης, με ορμονικούς παράγοντες, με την πτώση του μεταβολισμού , το κάπνισμα και τη χρήση οινοπνεύματος αλλά και του στρες.

Η αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες και η σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της θα πρέπει να στοχεύει σε όλους τους παραπάνω παράγοντες! Γνωρίζοντας τα αίτια της κυτταρίτιδας αντιλαμβανόμαστε ότι με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας έχουμε την δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό να την επηρεάσουμε και τελικά να την μειώσουμε.

Οποιαδήποτε απώλεια βάρους πρέπει να γίνεται με αργό και σταθερό τρόπο, έτσι ώστε να μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων σταδιακά. Η ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ο περιορισμός κατανάλωσης ζάχαρης και αλκοόλ είναι απαραίτητα στοιχεία της αντιμετώπισης της.

Καθημερινά πρέπει να πίνετε 1,5-2 λίτρα νερό! Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται σωστά, το σώμα κάνει κατακράτηση και κατά συνέπεια κυτταρίτιδα. Η αυξημένη κατανάλωση νερού θα δράσει ευεργετικά στην διαδικασία αποβολής του ήδη κατακρατηθέντος νερού, απαλύνοντας την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα.

Τέλος, σε συνδυασμό με την καλή ενυδάτωση, η άσκηση ενδυναμώνει το συνδετικό ιστό του δέρματος, αποτοξινώνει το λεμφικό σύστημα και ταυτόχρονα ανακουφίζει το δέρμα και το σώμα από οξειδωτικούς παράγοντες που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Με την αύξηση της κινητικής δραστηριότητας, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, ο μεταβολισμός και οι καύσεις αυξάνονται και συνεργατικά με όλες τις παραπάνω μεθόδους επιτυγχάνονται τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.