Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του βελονισμού

Κόψτε το κάπνισμα με τη βοήθεια του βελονισμού

Οι λόγοι για να κόψει κανείς το τσιγάρο είναι ατελείωτοι. Το κάπνισμα αποτελεί μια κοινωνική πανδημία.

Έχει υπολογιστεί ότι το 1/3 του παγκοσμίου πληθυσμού (1,1 δισεκατομμύριο άτομα) είναι καπνιστές!

Επιπλέον,  κάθε χρόνο λόγω του καπνίσματος χάνουν τη ζωή τους 3,5 εκατομμύρια άτομα και 19.000 μη καπνιστές εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος.

Τα τσιγάρα έχουν 4.000 χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 43 γνωστών­­­ καρκινογόνων ενώσεων και 400 άλλων τοξινών. Σύμφωνα με το CDC, το κάπνισμα αποτελεί την αιτία για 443.000 πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, ενώ συνδέεται με το εμφύσημα, τον καρκίνο του πνεύμονα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, το λαχάνιασμα, το χρόνιο βήχα και μια αύξηση στη συχνότητα του κρυολογήματος και της γρίπης.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να κόψουν την βλαβερή αυτή συνήθεια λόγω της τεράστιας δαπάνης, αλλά και λόγω της σημαντικής κοινωνικής πίεσης.

Εφαρμογή του βελονισμού για διακοπή του καπνίσματος

Η θεραπεία με βελονισμό για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής. Ο βελονισμός βοηθάει όλους εκείνους που θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν, αλλά δεν μπορούν. Ο βελονισμός έρχεται να ενισχύσει την θέλησή μας κατά του καπνίσματος, να εξαφανίσει τα στερητικά συμπτώματα της νικοτίνης, να ελαττώσει την νευρικότητα, το άγχος, την βουλιμία.

Η θεωρία του βελονισμού βασίζεται στην πεποίθηση ότι όταν διεγείρονται ορισμένα σημεία του σώματος αυξάνεται η ροή της ενέργειας, με αποτέλεσμα την βελτίωση της υγείας.
Ποια η επίδραση του  βελονισμού στον καπνιστή που διακόπτει το τσιγάρο:

α) δεν έχει την ανάγκη την νικοτίνη, μ’ άλλα λόγια δεν παρουσιάζει το ονομαζόμενο στερητικό σύνδρομο σταματώντας το κάπνισμα,
β) αισθάνεται απέχθεια για τον καπνό
γ) δεν έχει νευρικότητα και άγχους

Στατιστικές μελέτες δείχνουν ποσοστό επιτυχίας στη διακοπή του καπνίσματος με βελονισμό 85-90%.

Λεπτές βελόνες χρησιμοποιούνται σε σημεία του σώματος και τα αφτιά και στα ενδιάμεσα διαστήματα ημιμόνιμες βελόνες βοηθούν στην μείωση της ανάγκης για τσιγάρο. Συνήθως χρειάζονται 4-6 συνεδρίες διάρκειας 20-30 λεπτών.

Συμβουλές για διακοπή καπνίσματος

1. Η άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και βοηθάει στην χαλάρωση.

2. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαχανικών και φρούτων για καλή αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Αποφυγή πρόχειρου φαγητού, ζάχαρης και καφέ. Αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι, μπορεί να επιδεινωθεί το σύμπτωμα στέρησης του καπνίσματος.

5. Αύξηση κατανάλωσης νερού, διότι η αφυδάτωση προκαλεί αίσθημα στέρησης.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.