Πονοκέφαλος

ΠΟνοκέφαλος-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Τι είναι ο πονοκέφαλος

Είναι ίσως η πιο συχνή πάθηση στην επιστήμη της ιατρικής. Πρόκειται για μία νόσο που δε χρειάζεται απαραιτήτως τη βοήθεια της επιστήμης για να θεραπευθεί.

Δες ακόμα: Ημικρανίες – Πονοκέφαλος: Αντιμετώπιση με βελονισμό

Που οφείλεται

Μπορεί να οφείλεται απλώς σε στρες, κούραση ή ένταση που νιώθουμε, μπορεί όμως να είναι ένδειξη μιας άλλης υποκείμενης πάθησης. Απαντάται συχνότερα σε γυναίκες, ενώ είναι ο πρώτος λόγος απουσίας από το σχολείο και την εργασία. Στις πιο σοβαρές αιτίες δημιουργίας πονοκεφάλου είναι οι εγκεφαλικοί όγκοι, το ανεύρυσμα, η εγκεφαλίτιδα και η μηνιγγίτιδα. Στις πιο ήπιες και ακίνδυνες μορφές ανήκουν οι πονοκέφαλοι τάσης, που προέρχονται από πίεση στους κροτάφους και οι ημικρανίες, που οφείλονται σε αγγειακά προβλήματα.

Συμπτώματα

Συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο γιατρό είναι: όταν οι πονοκέφαλοι είναι συχνότεροι από 3 τη βδομάδα, όταν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από δυσκαμψία στον αυχένα, ζαλάδα, ταχύπνοια, μούδιασμα, κακουχία, αστάθεια, όταν έρχονται μετά το σεξ, όταν ο ασθενής χρειάζεται καθημερινή χρήση αναλγητικών, όταν ο πονοκέφαλος είναι επίμονος, όταν προέρχονται από τραυματισμό στο κεφάλι.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τον πονοκέφαλο είναι ο Παθολόγος

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΟ