Πονοκέφαλος

ΠΟνοκέφαλος-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για τον πονοκέφαλο

Τι είναι ο πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος είναι ίσως η πιο συχνή πάθηση στην επιστήμη της ιατρικής. Πρόκειται για μία νόσο που δε χρειάζεται απαραιτήτως τη βοήθεια της επιστήμης για να θεραπευθεί.

Που οφείλεται ο πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται απλώς σε στρες, κούραση ή ένταση που νιώθουμε, μπορεί όμως να είναι ένδειξη μιας άλλης υποκείμενης πάθησης. Απαντάται συχνότερα σε γυναίκες, ενώ είναι ο πρώτος λόγος απουσίας από το σχολείο και την εργασία. Στις πιο σοβαρές αιτίες δημιουργίας πονοκεφάλου είναι οι εγκεφαλικοί όγκοι, το ανεύρυσμα, η εγκεφαλίτιδα και η μηνιγγίτιδα. Στις πιο ήπιες και ακίνδυνες μορφές ανήκουν οι πονοκέφαλοι τάσης, που προέρχονται από πίεση στους κροτάφους και οι ημικρανίες, που οφείλονται σε αγγειακά προβλήματα.

Συμπτώματα που εκδηλώνει ο πονοκέφαλος

Συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο γιατρό είναι: όταν οι πονοκέφαλοι είναι συχνότεροι από 3 τη βδομάδα, όταν ο πονοκέφαλος συνοδεύεται από δυσκαμψία στον αυχένα, ζαλάδα, ταχύπνοια, μούδιασμα, κακουχία, αστάθεια, όταν έρχονται μετά το σεξ, όταν ο ασθενής χρειάζεται καθημερινή χρήση αναλγητικών, όταν ο πονοκέφαλος είναι επίμονος, όταν προέρχονται από τραυματισμό στο κεφάλι.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τον πονοκέφαλο είναι ο παθολόγος

Κλείστε ραντεβού με παθολόγο