Εκσπερμάτιση

Εκσπερμάτιση-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Τι είναι η εκσπερμάτιση

Η εκσπερμάτιση είναι η έκκριση σπέρματος από την ουρήθρα των ανδρικών γεννητικών οργάνων που πραγματοποιείται τη στιγμή κορύφωσης του οργασμού.

Δες ακόμα: Ανδρόπαυση: Περνούν οι άνδρες κλιμακτήριο;

Το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία συμβαίνει όταν το πέος εκσπερματίζει πριν την είσοδό του στον κόλπο της γυναίκας ή εντός 60 δευτερολέπτων παραμονής μέσα στον κόλπο. Περισσότερο από το 30% των ενήλικων ανδρών παρουσιάζει τη διαταραχή της πρόωρης εκσπερμάτισης.

Που οφείλεται

Τα αίτια της διαταραχής της πρόωρης εκσπερμάτισης μπορεί να είναι τα εξής:

•    Ψυχολογικά (άγχος, νέα σύντροφος, φόβος αποτυχίας, ακατάλληλη ώρα επαφής)
•    Εξωγενή
•    Οργανικά (σακχαρώδης διαβήτης, διαταραχές στο νωτιαίο μυελό)
•    Γονιδιακής μετάλλαξης (επίπεδο σεροτονίνης)

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την εκσπερμάτιση είναι ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Διάγνωση

Η διαταραχή της πρόωρης εκσπερμάτισης διαγιγνώσκεται από τον ίδιο τον άνδρα. Αν εκσπερματίζει πριν εισέλθει στον κόλπο της γυναίκας ή μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα εισέλθει σε αυτόν, τότε πρόκειται για πρόωρη εκσπερμάτιση.

Θεραπεία

Η θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης εξαρτάται από το αίτιο που την έχει προκαλέσει. Εδώ και χρόνια εφαρμόζεται μία θεραπεία που βασίζεται στην μέθοδο βιοανάδρασης, δηλαδή ειδικές ασκήσεις διέγερσης μέχρι το όριο της εκσπερμάτισης και στη συνέχεια, με συμπίεση του πέους για αρκετές επαναλήψεις. Τα τελευταία 20 χρόνια εφαρμόζεται και η χορήγηση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Γενικότερα, άλλα φάρμακα που έχουν χορηγηθεί ως θεραπεία είναι: Paroxetine, Clomipramine, Cetraline, Fluoxetine, Dapoxetine (χορηγούνται πάντα με συνταγή γιατρού). Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής θα πρέπει να το συζητήσει με τον κατάλληλο γιατρό και φυσικά με τη σύντροφό του, ώστε να βρει την καταλληλότερη για εκείνον λύση.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΟ