10 μυστικά για τέλειο σώμα πριν το γάμο

teleio swma gamos

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα και εσύ νιώθεις ότι έχεις ακόμη κάποια περιττά κιλά που θέλεις να ξεφορτωθείς; Μην ανησυχείς. Αν ακολουθήσεις μερικά tips θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αλλά με άμεση αποτελεσματικότητα.

Να θυμάσαι ότι το ωραίο σώμα που ονειρεύεσαι για το γάμο σου, δεν συμπεριλαμβάνει απαραιτήτως γραμμωμένους κοιλιακούς και μύες. Αρκεί μόνο να έχεις επιτύχει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου… Άλλωστε δεν θέλεις όταν φτάσεις στην εκκλησία να μην σε αναγνωρίσουν οι αγαπημένοι σου συγγενείς!

Το σημαντικότερο μυστικό για να λάμψεις ως νύφη είναι να νιώθεις αυτοπεποίθηση. Δεν είναι απαραίτητο να χάσεις βάρος.

teleio swma gamos

Αν όμως το θέλεις, γιατί αυτό σε κάνει χαρούμενη, ακολούθησε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές και θα δεις το σώμα σου να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη.

  • Απόφυγε τροφές που προκαλούν φούσκωμα ή κατακράτηση υγρών, όπως τα όσπρια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τις μπύρες, τα γαλακτοκομικά και το πολύ αλάτι.
  • Μη δοκιμάζεις νέα προϊόντα (διατροφή, καλλυντικά).
  • Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε (αμύγδαλα, ελαιόλαδο, αβοκάντο).
  • Πιες άφθονο νερό και πράσινο τσάι, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.
  • Απόφυγε ό,τι σου προκαλεί δυσανεξία ή οτιδήποτε μπορεί να σου προκαλέσει αλλεργία.
  • Μην τρως κρεμμύδια, σκόρδο και μπαχαρικά τόσο τις μέρες πριν από το γάμο όσο φυσικά και τις ώρες πριν την τελετή. Θα πρέπει να φροντίσεις η αναπνοή σου να μυρίζει δροσερά τη στιγμή εκείνη και η κατανάλωση τέτοιου είδους τροφών δεν θα σε βοηθήσει να το επιτύχεις. Επίσης, τα μπαχαρικά εντείνουν την εφίδρωση. Δεν θέλεις την ημέρα του γάμου σου να είσαι ιδρωμένη, έτσι δεν είναι;
  • Κάνε γυμναστική, κολύμπι, χορό ή yoga. Με αυτού του είδους τη γυμναστική θα τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος, θα ανανεώσεις τα κύτταρά σου και θα έχεις ενέργεια και λάμψη.
  • Φάε κάθε 3 ώρες. Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για περισσότερο από 3 ώρες. Ειδικά κατά το διάστημα της προετοιμασίας του γάμου, όπου το άγχος σου για να προλάβεις να τα ετοιμάσεις όλα στην ώρα τους είναι μεγάλο, απαιτείται να μην ξεχνάς να τρως, καθώς μετά αυξάνεται το αίσθημα πείνας και η τάση να στραφείς προς το γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό. Επιπλέον, αν το βράδυ έχεις επιθυμία για γλυκό, αυτό σημαίνει ότι μέσα στη μέρα άφησες για ώρες το σώμα σου χωρίς τροφή.
  • Απόφυγε αναψυκτικά, καφεΐνη και ροφήματα με υψηλή θερμιδική αξία.
  • Κατανάλωσε σπόρους chia. Η θρεπτική τους αξία είναι μεγάλη και χρήσιμη για μία μέλλουσα νύφη, καθώς είναι πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά οξέα και κάνουν το δέρμα να δείχνει λαμπερό και νεανικό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία και θα δεις το δέρμα σου και τη διάθεσή σου να αλλάζουν.

Αν νιώθεις ότι θέλεις κάτι πιο δραστικό και άμεσο, πήγαινε σε έναν ειδικό διατροφολόγο και ακολούθησε τις συμβουλές του.

Αν προτιμήσεις να ακολουθήσεις πρόγραμμα διατροφής φτιαγμένο από διαιτολόγο αποκλειστικά για εσένα, θα επωφεληθείς από το εξατομικευμένο και βασισμένο στις δικές σου ανάγκες και προτιμήσεις διαιτολόγιο. Το doctoranytime, επειδή θέλει να λάμψεις στο γάμο σου, σε καλεί να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλούς αξιολογημένους διαιτολόγους αυτόν που θεωρείς ότι καλύπτει τις ανάγκες σου και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου.

Συμβουλή doctoranytime για την ημέρα του γάμου!

Να θυμάσαι ότι το να μείνεις νηστική ολόκληρη την ημέρα του γάμου δεν θα σου κάνει καλό! Σίγουρα δεν πρέπει να φας μεγάλη ποσότητα φαγητού, ωστόσο και το να αφήσεις άδειο το στομάχι σου θα σου κάνει μεγαλύτερο κακό, αφού θα νιώθεις αδύναμη και θα ακούγεται συνεχώς ένα γουργούρισμα. Εκείνη την ημέρα θέλεις να έχεις ενέργεια και να μη νιώθεις κουρασμένη, οπότε μην ξεχάσεις να φας!

Η ώρα η καλή!

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.