Δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση

Δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση

Η σχέση σου με έναν ξεχωριστό για εσένα άντρα τελείωσε ή τουλάχιστον έτσι νόμιζες… μέχρι που τον είδες να εμφανίζεται και πάλι στην πόρτα του σπιτιού σου, να σου ζητά να είστε και πάλι μαζί, δίνοντάς σου υποσχέσεις για ένα κοινό μέλλον!

Δες ακόμα: Η παγίδα της τέλειας σχέσης

Έτσι, ξεκινάει να αναζωπυρώνεται και πάλι η μεταξύ σας επικοινωνία και όλα σου θυμίζουν τις παλιές, καλές μέρες. Η πρώτη σου σκέψη είναι: «Μάλλον έχει πια αλλάξει» και «Να γιατί τον ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε». Οι άσχημες στιγμές σβήνουν οριστικά από το μυαλό σου και το μόνο που επιθυμείς διακαώς είναι να είστε και πάλι μαζί!

Μη βιαστείς όμως! Καλό είναι να εξετάσεις την κατάσταση όσο πιο αντικειμενικά γίνεται προτού πάρεις μια απόφαση.

Δες εδώ μερικές συμβουλές που θα έπρεπε να ακολουθήσεις πριν αποφασίσεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σου:

Αναλογίσου τον λόγο για τον οποίο χωρίσατε την πρώτη φορά

Ήταν άπιστος; Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας; Ήταν αδιάφορος απέναντί σου; Σε κακομεταχειριζόταν, ήταν υπερβολικά κτητικός ή ελεγκτικός; Εάν συνέβαινε κάτι από τα παραπάνω, τότε ίσως να πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά, αν αξίζει να εμπλακείς ξανά σε μια τέτοιου είδους σχέση!

Απόφυγε τους γκρινιάρηδες και μίζερους

Μείνε μακριά από έναν πρώην που συνήθιζε να παραπονιέται συνεχώς για την κατάντια της χώρας, τις δυσκολίες στη δουλειά, την οικονομική κρίση, την κακή του τύχη. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα, δύσκολα αλλάζουν!

Η προσωπικότητα σε μια σχέση

Εστίασε στην προσωπικότητα του ατόμου που έχεις απέναντί σου και σε αυτά που μπορεί να σου προσφέρει σε βάθος χρόνου. Εάν είσαι και πάλι μαζί του λόγω της γοητείας και της εμφάνισής του, είναι πιθανό η σχέση να μην έχει ούτε την δεύτερη φορά αίσιο τέλος.

Συζήτησε με ειλικρίνεια

Μίλησε μαζί του με ειλικρίνεια για τους λόγους που σας έφεραν σε ρήξη και εξέτασε εάν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και από τους δυο σας. Εάν δεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει για το τι δε λειτούργησε καλά στο παρελθόν ή να αναγνωρίσει και τα δικά του λάθη, τότε η επανασύνδεση ξεκινάει από σαθρές βάσεις. Θυμήσου: η συζήτηση δεν φέρνει αποτελέσματα από μόνη της. Απαιτούνται νέες πρακτικές και εφαρμογές στον τρόπο επίλυσης των καθημερινών σας διαφωνιών, γιατί διαφορετικά θα καταλήξετε και πάλι στο ίδιο σημείο!

Μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε συνεπάρουν

Όπως προαναφέραμε, είναι δύσκολο να σκεφτείς λογικά, εάν μένεις προσκολλημένη μόνο στα θετικά της σχέσης σου. Ωστόσο, αναρωτήσου κατά πόσο ο άνθρωπος που έχεις πλάι σου μπορεί να σου δώσει ώθηση, έτσι ώστε να πας μπροστά στη ζωή σου ή εάν έχει μάθει από σένα να τον στηρίζεις και να τον βοηθάς σε κάθε του βήμα και γι’ αυτό δεν αντέχει μακριά σου.

Εξέτασε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο σε προσέγγισε και πάλι

Σε διεκδίκησε πραγματικά, κάνει σχέδια για το κοινό σας μέλλον, ξέρει τι θέλει ή βασίστηκε στην αδυναμία σου να μείνεις για κάποιο διάστημα μόνη, δίχως σχέση; Εάν τον δεχθείς πίσω είναι σημαντικό να διαπιστώσεις κατά πόσο και ο ίδιος θεωρεί ότι η σχέση σας θα έχει μια νέα δυναμική και δεν θα είναι στατική.

Σε κάθε περίπτωση, και εφόσον οι λόγοι χωρισμού δεν περιελάμβαναν την κακοποίηση, η απόφαση είναι δύσκολη. Το συναίσθημα και η λογική δεν είναι πάντα εύκολο να συνυπάρξουν στις ίδιες αναλογίες. Ωστόσο, βεβαιώσου πως δίνοντάς του αυτή την δεύτερη ευκαιρία που διεκδίκησε, δε θα υποπέσετε στα ίδια σφάλματα και στη ρουτίνα του παρελθόντος! Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, γιατί τα πισωγυρίσματα σε μια σχέση συνεπάγονται τεράστια συναισθηματική φθορά.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.