Αβοκάντο: Η δράση του κατά των παθήσεων της καρδιάς και του δέρματος

το αβοκάντο και η δράση του κατά των παθήσεων της καρδιάς και του δέρματος

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο που προτιμάται συχνά στη σημερινή διατροφή και στη σύγχρονη κουζίνα. Το γνωρίζατε όμως ότι εκτός από πολύ γευστικό, είναι και ένα φρούτο που μας βοηθά συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας μας;

Δες ακόμα: Μύθοι και αλήθειες: Η μπανάνα είναι το πιο παχυντικό φρούτο;

Το αβοκάντο έχει καρδιοπροστατευτική δράση, ενώ μπορεί και να ανακουφίσει από δερματικές παθήσεις. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Επιστημονικές μελέτες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι σπόροι του αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερίνη και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης, η κατανάλωσή του συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο χυμός του αβοκάντο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική για την αντιμετώπιση παθήσεων του δέρματος. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα:

Το αβοκάντο ως πρόληψη κατά του καρκίνου

Τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο προστατεύουν από την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του στόματος και του ουροποιητικού συστήματος. Η περιεκτικότητά του σε λουτεΐνη και τοκοφερόλες εμποδίζει την ανάπτυξη και εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων.

Ταυτόχρονα, το γευστικό αυτό φρούτο βελτιώνει την όραση και τις παθήσεις των ματιών. Αποτρέπει τη φυσική φθορά του αμφιβληστροειδούς, αλλά και τον καταρράκτη, ανακόπτοντας την αρνητική εξέλιξή του.

Αβοκάντο για καλή στοματική υγεία

Το αβοκάντο διατηρεί σταθερά καλή την υγεία των δοντιών και του στόματος και καταστρέφει τα επικίνδυνα κύτταρα που μπορεί να δημιουργηθούν στον οργανισμό. Δρα αποτελεσματικά και ως πρόληψη του καρκίνου του στόματος και των περιοχών γύρω από αυτό, καθώς ανακόπτει την ανάπτυξη και εξέλιξη των καρκινικών κυττάρων. Επίσης, η βρώση του μας χαρίζει ευχάριστη αναπνοή.

Έχει καρδιοπροστατευτική δράση

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει την υγεία της καρδιάς και διατηρεί σε σταθερό επίπεδο την αρτηριακή πίεση. Έτσι, συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων κάθε είδους.

Διατηρεί απαλό και λείο το δέρμα

Το αβοκάντο χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για να απαλύνει από τον δερματικό πόνο και τις αλλοιώσεις του δέρματος μετά από τραύμα. Ο χυμός του χρησιμοποιείται επίσης και σαν πολύ αποτελεσματικό καλλυντικό για το σώμα, αφού απαλύνει το δέρμα, το επαναφέρει σε μαλακή υφή και ανακουφίζει από την ξηρότητα. Επίσης, όταν παρουσιάζεται ερυθρότητα στο δέρμα το αβοκάντο την απομακρύνει.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.