Αντιγήρανση προσώπου: Ενημερωθείτε για τις Σύγχρονες Θεραπείες

Medical Anti-aging Center: Αντιγήρανση Προσώπου

 

Το πρόσωπό μας είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας που διαθέτουμε, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε έναν άνθρωπο και αυτό το οποίο ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την ηλικία μας.

Δες ακόμα: Θεραπεία Botox: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλέον, υπάρχουν μέθοδοι να διατηρήσουμε την υφή του δέρματός μας απαλή και νεανική χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Ποιες είναι οι πιο γνωστές μέθοδοι αντιγήρανσης προσώπου που είναι διαθέσιμες σήμερα στην Ελλάδα;

Luminotherapy:

Η τεχνολογία αυτή της FILORGA ονομάζεται Led light emitting diodes – δίοδοι εκπομπής φωτός και είναι προϊόν ερευνών της ΝΑSA σχετικά με τη δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο σώμα. Το φως παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του οργανισμού μας, παρόμοιο με αυτόν στο φαινόμενο της φωτοσύνθεσης. Η νέα αυτή ιατρική εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία LED για φωτοδιαμόρφωση (photomulation) με σκοπό τη βελτίωση και αισθητική αναζωογόνηση του δέρματος. Η κεφαλή led χρησιμοποιεί τη θερμική ακτινοβολία και το φάσμα του φωτός για να ενεργοποιήσει τους φωτο-υποδοχείς που διαθέτει το σώμα μας. Το κάθε χρώμα χαρακτηρίζεται από διαφορετικό μήκος κύματος με αποτέλεσμα να δρα σε διαφορετικούς ιστούς-στόχους και έτσι, σε συνδυασμό με ειδικές φόρμουλες της FILORGA, να επιτυγχάνει θεραπεία σε όλες τις στοιβάδες του δέρματος.

Η δράση του φωτός:

 • Διεγείρει τα μιτοχόνδρια (εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του κυττάρου) των ινοβλαστών
 • Αναστέλλει τη δράση της κολλαγογενάσης (ένζυμο που καταστρέφει το κολλαγόνο)
 • Προκαλεί αναγέννηση των φωτογερασμένων ινοβλαστών
 • Έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες
 • Βελτιώνει την εικόνα των επιφανειακών δυσχρωμιών.

Happylift:

Το Happylift είναι νέα τεχνική ανόρθωσης των δερματικών ιστών του προσώπου και του λαιμού, η οποία δημιουργήθηκε το 2013. H μέθοδος βασίζεται στην υποδερμική ανόρθωση και συγκράτηση των δερματικών ιστών με βιο-απορροφήσιμα χειρουργικά νήματα από την ουσία Caprolactone και αντιμικροβιακούς παράγοντες. Η Caprolactone είναι παγκοσμίως εγκεκριμένη ουσία για την δημιουργία χειρουργικών ραμμάτων. Συνεπώς εξασφαλίζει απόλυτη βιοσυμβατότητα και ασφάλεια.

Το Happylift εφαρμόζεται με την ειδική τεχνική V-technique από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό και έχει, άμεσα μετά την εφαρμογή του, αποτέλεσμα συγκρίσιμο με εκείνου του χειρουργικού lifting. Η μέθοδος Happylift είναι πιστοποιημένη και απόλυτα ασφαλής με την έγκριση διεθνών ιατρικών και φαρμακευτικών οργανισμών.
Με τη χρήση των νημάτων του Happylift ενισχύεται η παραγωγή του ενδογενούς υαλουρονικού οξέως αυξάνοντας την σφριγηλότητα του προσώπου, ενώ παράλληλα μακροπρόθεσμα συντελούν στην αύξηση των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η μέθοδος εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί χρόνος αποθεραπείας. Ο ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει στην καθημερινότητα του. Το Happylift είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, η οποία γίνεται με νήματα – ράμματα, τα οποία απορροφώνται από τον οργανισμό. Η χρήση τους αποσκοπεί στην επαναφορά των ιστών που έχουν χαλαρώσει στη σωστή θέση χωρίς μεγάλες χειρουργικές τομές.

Η τεχνική αυτή ενδείκνυται για γυναίκες άνω των 35, που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του περιγράμματος του προσώπου και του λαιμού, ως εναλλακτική στο κλασσικό χειρουργικό lifting μιας και αποτελεί μέθοδος λιγότερο επεμβατική.
Το Happylift συγκαταλέγεται στις νέες τεχνικές αντιγήρανσης και αφορά την χαλάρωση προσώπου, λαιμού, marionette folds, πόδι της χήνας, ζυγωματικά και περιστοματικές ρυτίδες. Επίσης είναι κατάλληλα για την σύσφιξη του διπλοσάγονου, των ζυγωματικών και μετώπου – φρυδιών. Κάθε περιοχή προς θεραπεία χρειάζεται νήμα διαφορετικού μεγέθους. Ωστόσο το μήκος των νημάτων (50cm) επιτρέπει στον ιατρό να χρησιμοποιήσει το μέγεθος του νήματος που χρειάζεται η κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με κλινικές έρευνες το Happylift προκαλεί:

-αύξηση των ινοβλαστών
-αύξηση των ινών κολλαγόνου
-αύξηση των ινών ελαστίνης
-αύξηση της αγγείωσης-αγγειογένεσης
-αύξηση του ενδογενούς υαλουρονικού οξέως
– αύξηση του εσωτερικού πλέγματος

Στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής περιλαμβάνονται:

-Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και διαρκή.
-Ευκολία στην εφαρμογή από τον ιατρό.
-Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.
-Χωρίς πόνο και αγωγή μετά την εφαρμογή.
-Δεν απαιτείται χειρουργείο αλλά χρήση απλής τοπικής αναισθησίας.

Botox- Dysport:

Το botox® -Dysport αποτελεί ένα πρωτεϊνικό σύμπλοκο της φυσικής βοτουλινικής πρωτεΐνης, η οποία παράγεται από το αναερόβιο βακτηρίδιο Clostridium Botulinum. Προκαλεί παροδική αδρανοποίηση στις γραμμωτές μυϊκές ίνες του προσώπου δρώντας στις νευρομυϊκές συνάψεις. Η βοτουλινική τοξίνη είναι η μόνη θεραπεία που βελτιώνει σημαντικά τις ρυτίδες έκφρασης με δράση απευθείας στους μύες που τις προκαλούν.Η χρήση του botox vistabel συνιστά ιατρική πράξη και αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο στον τομέα της Δερματολογίας και Ιατρικής Αισθητικής που έχει πάρει έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

H βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται με μία σειρά ενδοδερμικών εγχύσεων, μέθοδος η οποία ενδείκνυται για βελτίωση και λείανση των δυναμικών ρυτίδων, διόρθωση της ασυμμετρίας και του περιγράμματος του προσώπου, αποκατάσταση των ρυτίδων καπνιστού και της χαλάρωσης της περιοχής του λαιμού. Η χρήση της μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους ιατρικής αισθητικής. Τα αποτελέσματα αυτής της ιατρικής παρέμβασης γίνονται ορατά από την 4η έως και την 20η ημέρα μετά την έγχυση και η διάρκειά τους ποικίλλει.

Glycopeel 50 & 70:

Το Glycopeel αποτελεί μια ιατρική θεραπεία προσώπου που περιέχει κοζικό οξύ και στοχεύει στην αντιμετώπιση δυσχρωμιών, καλοήθων μελαχρωματικών βλαβών, μελασμάτων και γεροντικών κηλίδων. Είναι το μόνο peel που πραγματοποιείται σε 4 στάδια με διαδοχική εναλλαγή του PH για απόλυτη ασφάλεια. Το glycopeel της FILORGA είναι ένα προϊόν χωρίς χημικά που παρασκευάζεται από φυσικά υλικά όπως το ζαχαροκάλαμο (γλυκολικό οξύ).

Η εφαρμογή του στοχεύει στη μείωση του αριθμού των περίσσειων κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας του δέρματος με αποτέλεσμα την ασφαλή αποφολίδωσή του. Τα 18 δραστικά συστατικά που περιέχονται στο glycopeel της FILORGA συνθέτουν μια αποτελεσματική φόρμουλα που εγγυάται άμεσα αποτελέσματα εναντίον των σημείων φθοράς του δέρματος.

Αποτελέσματα σε 4 στάδια:
Άμεσα:

 • ΑΠΟΦΟΛΙΔΩΣΗ – γλυκολικό οξύ
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – αντιοξειδωτική δράση με λευκά, μαύρα, καφέ φύκια και γλυκερίνη

Μακροπρόθεσμα:

 • ΔΙΕΓΕΡΣΗ – αύξηση ελαστικότητας με βιταμίνες Α, C, E
 • ΔΙΟΡΘΩΣΗ – δερματικών βλαβών και μελαχρώσεων με κογχικό οξύ και καφέ μούρα

Mosaic Micro Fractional:

Το Mosaic™ Micro Fractional er class laser βασίζεται σε μια προηγμένη κλασματική (fractional) τεχνολογία laser. Το Mosaic laser (1550nm) επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο και χειρισμό των εξατομικευμένων παραμέτρων της κάθε θεραπείας, ελαχιστοποιεί τις πιθανές παρενέργειες και βελτιώνει τα κλινικά αποτελέσματα. Η πατενταρισμένη controlled chaos technology (CCT) του Mosaic™ βελτιώνει στο μέγιστο βαθμό τη διαχείριση και αποτελεσματικότητα της ακτινοβόλησης σε σύγκριση με άλλα κλασματικά laser.

Ενδείξεις:

 • Φωτογήρανση, ανομοιόμορφη απόχρωση δέρματος, δερματικοί πόροι, δυσχρωμίες, τελαγγειεκτασίες
 • Ρυτίδες, περικογχικές και περιστοματικές
 • Χαλάρωση βλεφάρων
 • Ατροφικές ουλές, ουλές ακμής, εγκαυματικές ουλές, μετεγχειρητικές ουλές
 • Φωτογήρανση, age spots, ποικιλοδερμία του civatte

To Mosaic έχει ελάχιστο έως και καθόλου χρόνο αποθεραπείας ενώ τα εξαιρετικά αποτελέσματά του ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ασθενή.

PPX:

Η τεχνολογία PPX συνιστά τη μοναδική θεραπεία υψηλής αποτελεσματικότητας για την αντιμετώπιση της ακμής με πιστοποίηση FDA και αποδεδειγμένη δράση. Πρόκειται για άμεση και ασφαλή μέθοδο που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών με χρήση προηγμένης τεχνολογίας και ρυθμιστικών παραγόντων κατά των ατελειών.

Η επίδραση των ανώτερων μηκών κύματος της φωτοπνευματικής ενέργειας (415nm έως 715nm) στο δέρμα προκαλεί συσσώρευση πορφυρινών, δηλαδή ουσιών που τοξικών  εναντίον του προπιονικού βακτηριδίου που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της ακμής. Παράλληλα, επιτυγχάνει συρρίκνωση των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος με αποτέλεσμα τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος.

Το συσσωρευμένο σμήγμα αποτελεί ιδανικό θρεπτικό υλικό για το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής που, όταν μολύνει την περιοχή προκαλεί σοβαρή τοπική φλεγμονή. Αποτελεί στην ουσία μια ιατρική θεραπεία κατά της ακμής, ανώδυνη και ασφαλή, χωρίς κινδύνους επιμόλυνσης η οποία εφαρμόζεται σε συνδυασμό με δερματολογικό καθαρισμό και συνεδρίες εξισορρόπησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση φαρμακευτικής αγωγής.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.