Διημερίδα Τακτικής Αεροδιάσωσης στο Υγρό Στοιχείο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Διημερίδα Τακτικής Αεροδιάσωσης στο Υγρό Στοιχείο από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Διημερίδα που αφορά την τακτική της αεροδιάσωσης στο υγρό στοιχείο πραγματοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο του Ν. Μαγνησίας.

Η διημερίδα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, έχει στόχο την εκπαίδευση των πληρωμάτων των διασωστικών σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σε συνεργασία με τα πληρώματα των διασωστικών ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου ΑΒ 205.

Στη διάρκεια του θεωρητικού μέρους της εκδήλωσης, που θα γίνει την Παρασκευή 30 Αυγούστου, θα μεταφερθούν εμπειρίες, γνώσεις, τεχνικές, προβλήματα και λάθη που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια επιχειρήσεων και ασκήσεων διάσωσης στη θάλασσα στο παρελθόν.

Στο πρακτικό μέρος θα πραγματοποιηθούν διαδικασίες προσέγγισης και συνεργασίας διασωστικών φουσκωτών σκαφών επιπέδου B (inshore lifeboats) με το διασωστικό ελικόπτερο ΑΒ 205.

Στη διάρκεια της διημερίδας, που γίνεται για δεύτερη φορά φέτος, θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, διαδικασίες διάσωσης στο υγρό στοιχείο από το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση των δυνατοτήτων και του εξοπλισμού των διασωστικών σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Συγχρόνως, θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τις επικοινωνίες στην αεροδιάσωση και τα προβλήματα συνεργασίας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των διασωστικών σκαφών με τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διημερίδα στο τηλέφωνο της Γραμματείας της Κεντρικής Διοίκησης της Ε.Ο.Δ., 2310 310649.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.