Ποια δικαιολογητικά χρειαζόμαστε για τη νέα σχολική χρονιά;

dikaiologitika - nea-xronia

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε, η δουλειά σε καλεί και οι “άθλοι” του Σεπτέμβρη αρχίζουν τον κύκλο τους. Ένας από τους μεγαλύτερους που θα έχεις να αντιμετωπίσεις είναι και τα δικαιολογητικά έγγραφα που πρέπει να μαζέψεις από γιατρούς για αθλητικές δραστηριότητες (τις δικές σου ή του παιδιού σου) ή για το σχολείο του. Γνωρίζεις, όμως, ποια είναι αυτά τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Δες ακόμα: Γι’ αυτό το λόγο σε τρώνε τα αφτιά σου…

Επειδή εμείς θέλουμε να είσαι πάντα σε καλά χέρια και να μην χρειαστεί να τρέχεις τελευταία στιγμή να τα προμηθευτείς, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα για τις σχολικές ή αθλητικές δραστηριότητες.

Σχολείο

Κάθε χρόνο, τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να μοιράσουν στους μαθητές ένα συγκεκριμένο έγγραφο, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), το οποίο είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το συγκεκριμένο Ατομικό Δελτίο συμπληρώνεται από τον παιδίατρο ή παθολόγο, αφού έχει προβεί σε μια σειρά ερωτήσεων και εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν ο μαθητής πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγείας για να συμμετάσχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο μάθημα της Γυμναστικής.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας του κάθε μαθητή αν και παραμένει στο αρχείο του σχολείου, δεν επαρκεί για την επιπλέον συμμετοχή σε αγώνες και ομίλους. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτούνται άλλα έγγραφα, πιο ειδικά, ανάλογα πάντα με το άθλημα στο οποίο ο μαθητής θα αγωνιστεί.

Γυμναστήριο

Το Σεπτέμβρη οι μπαταρίες είναι γεμάτες και οι προσφορές από τα γυμναστήρια, πολλές. Και πάλι, όμως, για κάθε νέα εγγραφή (σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει και για ανανέωση) είναι απαραίτητα κάποια έγγραφα από ειδικούς γιατρούς, για να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται μια βεβαίωση από καρδιολόγο και παθολόγο ότι ο οργανισμός “πληροί τις προϋποθέσεις” για να αντέξει την άσκηση στο γυμναστήριο, καθώς και μια βεβαίωση από δερματολόγο, ότι δεν υπάρχει κάποια μεταδοτική δερματική πάθηση.

Κολυμβητήριο

Ένας τρόπος να παρατείνεις το καλοκαίρι είναι σίγουρα το κολύμπι, ακόμα και τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις δημοτικές και ιδιωτικές πισίνες δεν είναι τόσα πολλά όσα ίσως πιστεύεις. Χρειάζεται μια απλή βεβαίωση από τον Παθολόγο ή Παιδίατρο, τον Καρδιολόγο, ενώ ιδιαίτερη βάση πρέπει να δοθεί στη βεβαίωση από τον Δερματολόγο. Για τις γυναίκες, είναι απαραίτητο να φέρουν και βεβαίωση από τον γυναικολόγο τους.

Και το καλύτερο στο κρατήσαμε για το τέλος! Η νέα ενέργεια του doctoranytime, θα σου δώσει όλες τις βεβαιώσεις που χρειάζεσαι, καθώς και τις απαραίτητες εξετάσεις από Δερματολόγο, Καρδιολόγο, ΩΡΛ, Οφθαλμίατρο, Ενδοκρινολόγο και Γενικό Ιατρό, για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία!

Μην καθυστερείς, “κλείσε” γρήγορα τις υποχρεώσεις για έναν Σεπτέμβρη λίγο πιο ξέγνοιαστο!

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.