Υαλουρονικό οξύ ή Botox;

Υαλουρονικό οξύ ή μπότοξ

Ποια ενέσιμη θεραπεία θα σβήσει τις ρυτίδες το φθινόπωρο; Υαλουρονικό οξύ ή botox; Η δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας και Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine λύνει τις απορίες μας.

Botox για τις ρυτίδες

Η βοτουλινική τοξίνη είναι η θεραπεία κλειδί με απόλυτη ένδειξη τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, το μέτωπο και το πόδι της χήνας. Η ουσία παραλύει προσωρινά τους μυς που κινούμε και που δημιουργούν τις εκφράσεις του προσώπου με αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα οι ρυτίδες να λειαίνονται. Το Botox εμποδίζει τη δημιουργία νέων ρυτίδων και τη βάθυνση των παλιών. Η δράση του αρχίζει να φαίνεται περίπου μετά από 4-5 μέρες και διαρκεί τουλάχιστον για 4 μήνες.

Μάλιστα, έχει διαπιστωθεί ότι σε ανθρώπους που κάνουν συστηματικά την θεραπεία οι μύες αντιδρούν καλύτερα και σε κάποιους απαιτείται επίσκεψη στο γιατρό μετά από μεγαλύτερο διάστημα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε τις ενέσεις μπότοξ στο κάτω τμήμα του προσώπου γιατί εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν παρενέργειες στην κινητικότητά του. Κατά τα άλλα, το υλικό είναι ασφαλές και η χρήση του γίνεται επί πολλές δεκαετίες με ασφάλεια.

Υαλουρονικό για ρυτίδες και όγκο

Το υαλουρονικό οξύ συχνά συνδυάζεται με την θεραπεία μπότοξ και ένα από τα δυνατά του σημεία είναι ότι εφαρμόζεται και στο κάτω τμήμα του προσώπου. Υπάρχουν πολλά είδη, ανάλογα με την πυκνότητά του. Επομένως, χρησιμοποιούμε εκείνο με πιο χαμηλή περιεκτικότητα για να χαρίσουμε ενυδάτωση και λάμψη σε όλο το πρόσωπο με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας και εγχέοντας το υλικό σχετικά επιφανειακά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το υαλουρονικό οξύ σβήνει τις πολύ λεπτές ρυτιδούλες, όπως εκείνες γύρω από τα μάτια, και ανανεώνει το δέρμα.

Εναλλακτικά, με υλικό πιο υψηλής περιεκτικότητας μπορούμε να γεμίσουμε τις βαθιές ρυτίδες και να χαρίσουμε όγκο σε σημεία που τον έχουν χάσει, όπως είναι τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακές αύλακες και τα χείλη. Η δράση του υαλουρονικού διαρκεί τουλάχιστον 1 χρόνο. Η θεραπεία με το υαλουρονικό γίνεται αρκετά ανώδυνα, καθώς το υλικό διαθέτει και αναισθητικό στα συστατικά του.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.