Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ

Υαλουρινικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό, που βρέθηκε σε ζώα. Είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που είναι ουσιαστικά ταυτόσημη σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να δεσμεύσει  μεγάλες ποσότητες νερού, απορροφά περισσότερο από 1000 φορές το βάρος.

Επιπροσθέτως, το υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με κολλαγόνο και ελαστίνη. Η τριπλή δέσμευση της ελαστίνης, κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως παρέχει ελαστικότητα και όγκο στο δέρμα.

Το υαλουρονικού οξύ  μεταβολίζεται γρήγορα και πρέπει να παράγεται  συνεχώς  από τα κύτταρα.

Η γήρανση του δέρματος, και η έκθεση σε οξειδωτικά, για ρύπους και σε υπεριώδη ακτινοβολία, μειώνει  την ικανότητα των κύτταρων  να παράγουν υαλουρονικό οξύ.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να μειώνει  τον όγκο του, με επακόλουθο σχηματισμό ρυτίδων  και πτυχώσεων.

Βρες τους καλύτερους γιατρούς για Υαλουρονονικό Οξύ

Τι είναι το διασυνδεδεμένο υαλουρονικό οξύ

Στη φυσική του μορφή, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγρό , που αναλύεται στο σώμα  σε μόλις 12 ώρες.

Cross-linking είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι ξεχωριστές αλυσίδες του υαλουρονικού οξέος είναι διασυνδεδεμένες (χημικά δεσμευμένο) μαζί, μετατρέποντας το υγρό υαλουρονικο οξύ σε μία γέλη ή gel, ένα μαλακό στερεό συστατικό.

Το σώμα μεταβολίζει διασυνδεδεμένο υαλουρονικό οξύ περισσότερο αργά , καταλήγοντας σε ένα μεγαλύτερης διάρκειας επίδραση.

Για το λόγο αυτό, διά του δέρματος υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική για την προσωρινή αντικαταστήσει του  χαμένου  υαλουρονικού  οξέως και για την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου και του  σώματος.

Συχνά, προστίθενται μερικές ποσότητες του ελεύθερου υαλουρονικού οξέος να αυξήσει την ευκολία της ένεσης, καθώς λειτουργεί ως μια λιπαντική ουσία.

Η συνεκτική ιδιότητα της γέλης εξαρτάται από την ελαστικότητα του.

Τα  Fillers με υψηλό G θεωρούνται συνεκτικό  τζελ και ενδείκνυνται για διόρθωση βαθύτερων ρυτίδων, όπως ρινο-χειλικη αύλακα  ή γραμμές μαριονέτα, ενώ πληρωτικά με χαμηλότερο G υποδεικνύονται για τη θεραπεία της μεγαλύτερες περιοχές ,όπως τα ζυγωματικά και τα μάγουλα.

Διαφορετικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος  σε μια απλή κατάταξη:

  • Χαμηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ,  είναι χρήσιμο για την αναζωογόνηση

Και για μικρές ρυτίδες:

  • Μέσο υαλουρονικό οξύ: χρήσιμο για βαθύτερες ρυτίδες, τις γραμμές και τα χείλη.
  • Υψηλού μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ: χρήσιμο για μεγαλύτερες περιοχές ως
  • Malar περιοχές

Macrofillers: Υαλουρονικό Οξύ για το Σώμα

Η χρήση  πληρωτικού υαλουρονικού οξέος  για την ενίσχυση του σώματος ήταν η πρώτη φορά, που περιέγραψε ένας δερματολόγος  το 1899 από Gersuny, που εγχέεται σε σιλικόνη στο όσχεο του ασθενούς, προκειμένου να ανασυνθέσει έναν όρχι μετά από ορχεκτομή .

Από τότε, έχει υπάρξει μια σταθερή αύξηση στη χρήση εμφυτευμάτων και ουσιών πλήρωσης να αναδιαμορφώσει τα ελαττώματα του σώματος.

Το υγρο και το τζελ γίνονται ενέσιμες μορφές , για την αύξηση του μαστού (π.χ. σιλικόνη, παραφίνη, polyalkylimide και πολυακρυλαμιδίου υδρογέλη).

Ωστόσο, η χρήση αυτών των υλικών έχει να κάνει με πολλές επιπλοκές, όπως χρόνιες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, σχηματισμό οζιδίων, σχηματισμό κοκκιωμάτων..

Δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ,που απαιτούνται για την ενίσχυση του σώματος από ό, τι για την αύξηση του προσώπου, το Macrolane σκεύασμα έχει μετατραπεί σε παχύτερο gel για να αυξάνει τον όγκο των  ιστών του σώματος, απλά καταλαμβάνοντας χώρο (με παρόμοιο τρόπο με μόνιμα εμφυτεύματα).

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.