Τι περιλαμβάνει ο υπερηχογραφικός έλεγχος στην εγκυμοσύνη;

Τι περιλαμβάνει ο υπερηχογραφικός έλεγχος στην εγκυμοσύνη;

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιείται για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων και αποσκοπεί στην ουσιαστική μείωση των παθολογικών καταστάσεων και των επιπλοκών που μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι περιλαμβάνει o υπερηχογραφικός έλεγχος;

  • Υπερηχογράφημα αρχόμενης κύησης (6-11εβδομάδες): είναι το πρώτο υπερηχογράφημα που γίνεται για να επιβεβαιωθεί η ενδομήτρια εγκυμοσύνη.
  • Υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας (11-14 εβδομάδες): πραγματοποιείται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μελετά το πάχος της αυχενικής πτυχής του εμβρύου.
  • Υπερηχογράφημα Β’ Επιπέδου (20-24 εβδομάδες): πραγματοποιείται στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μελετά λεπτομερώς την ανατομία του εμβρύου με στόχο να προσδιοριστεί η πορεία της εγκυμοσύνης.
  • Υπερηχογράφημα ανάπτυξης-Doppler (32-34 εβδομάδες): πραγματοποιείται στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την ανάπτυξη και τη θρέψη του εμβρύου σε συνδυασμό βέβαια και με τις υπερηχογραφικές εξετάσεις που έχουν προηγηθεί.
  • Βιοφυσικό προφίλ (36-40 εβδομάδες) που περιλαμβάνει υπερηχογράφημα & καρδιοτοκογράφημα (ΝST): ελέγχει την κατάσταση της μήτρας και τους καρδιακούς παλμούς του εμβρύου.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.