Τι είναι το baby botox ή actor’s botox;

Τι είναι το baby botox

botoxΓράφει το Ps Medical, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Η νέα τάση στο Botox έρχεται από την Αμερική. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Λύκος της Wall Street», Martin Scorsese αγανάκτησε, καθώς αδυνατούσε να βρει ηθοποιό να μπορεί να έχει φυσικές εκφράσεις στο πρόσωπο, μιας και όλοι… έχουν κάνει botox! Και τότε, εγένετο το baby botox!

Το baby botox είναι μία νέα τάση στα botox, η οποία επιτρέπει την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα, διατηρεί σταθερή τη φρεσκάδα και τη λάμψη του προσώπου. Το Baby botox δρα περιορίζοντας την έκκριση ακετυλοχολίνης από τους κινητικούς νευρώνες και, ως εκ τούτου, περιορίζοντας τη σύσπαση των γραμμωτών μυών του προσώπου. Η μέθοδος γίνεται μέσω της χρήσης botox ή disport. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό, αφού οι ρυτίδες εξαφανίζονται και η φυσική ομορφιά του προσώπου τονίζεται.

Το baby botox ή actor’s botox εφαρμόζεται από την πρώτη κιόλας ρυτίδα. Όσο νωρίτερα εφαρμοστεί τόσο πιο φυσικό θα είναι το αποτέλεσμα.

Σε ποιες ηλικίες προτείνεται;

Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 20-25 ετών. Τότε ξεκινά η ηλικία εκείνη όπου το κολλαγόνο του δέρματος περιορίζεται καθώς οι ινοβλάστες μειώνουν την παραγωγή του. Είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για την πρόληψη και την εξάλειψη των γραμμών αυτών.

Ακόμη και στην ηλικία των 30 ετών και άνω μπορεί να εφαρμοστεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα, ειδικά αν θέλουμε να εξαφανίσουμε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπό μας και να διατηρήσουμε ταυτόχρονα, την κινητικότητα του προσώπου μας.

Ποια η διαφορά του από το συμβατικό Botox;

Η νέα αυτή μέθοδος καλείται μεσοθεραπεία με botox, καθώς η έγχυση είναι επιφανειακή. Στο baby botox χρησιμοποιούνται μικρότερες ποσότητες φαρμάκου, ενώ η αραίωσή του παραμένει ίδια με το κλασικό botox. Έτσι, τα σημεία έγχυσης στη νέα θεραπεία είναι περισσότερα αλλά με μικρότερες ποσότητες φαρμάκου. Η θεραπεία διαρκεί 3-4 μήνες και στη συνέχεια, πρέπει να επαναληφθεί.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.