Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για λαμπερό & σφριγηλό πρόσωπο!

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για όμορφο & σφριγηλό πρόσωπο!

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για όμορφο & σφριγηλό πρόσωπο!

Γράφει ο Αθανάσιος Αθανασίου, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Για κάθε γυναίκα που θέλει να λάμπει μέσα από το πέρασμα των χρόνων η ανάγκη να δείχνει πιο λαμπερή και όμορφη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής δερματολογίας η οποία αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Στην πράξη ο ιατρός με μία απλή αιμοληψία παίρνει μία μικρή ποσότητα αίματος. Το αίμα διαχωρίζεται στη φυγόκεντρο, στη συνέχεια εμπλουτίζεται το πλάσμα με ειδικής επεξεργασίας νουκλεοτίδια. Το μείγμα αυτό κατόπιν εγχέεται με τη βοήθεια λεπτής βελόνας στο πρόσωπο, το λαιμό ή το ντεκολτέ.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν αφήνει σημάδια και είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιούμε υλικό από τον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς. Το δέρμα ξεκινάει από μόνο του τη διαδικασία επούλωσής του για αυτό και συντελείται έντονη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας σε όλο το πρόσωπο, απάλυνση των ρυτίδων χαρίζοντας λάμψη σφριγηλότητα και νεανική όψη! Για ολοκληρωμένα αποτελέσματα συνιστώνται 2-4 κύκλοι συνεδριών το χρόνο.

Για άμεση χαλάρωση των συσπάσεων του μετώπου που δημιουργούν ρυτίδες, προτείνεται ενέσιμη θεραπεία με botox.
Το botox είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεϊνη η οποία δρα στον μυ εμποδίζοντας τις συσπάσεις. Δεν θα σας κάνει να φαίνεστε «ανέκφραστη» και ούτε θα αλλάξει την έκφραση του προσώπου σας, απλά θα μειώσει τη σύσπαση των μυών (και άρα τη δημιουργία ρυτίδων). Εκτός από το μέτωπο, το botox εφαρμόζεται στην περιοχή των φρυδιών -κυρίως στο μεσόφρυο – και γύρω από τα μάτια. Η θεραπεία με botox είναι ακίνδυνη, διαρκεί περίπου δέκα έως είκοσι λεπτά και αποτελέσματα θα δείτε από την 3η έως τη 15η ημέρα. Ανάλογα με το πόσο υπερκινητικοί είναι οι μύες του προσώπου, τα αποτελέσματα διαρκούν έως 6 μήνες.

Για διόρθωση των ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα χείλη, στις ρινοπαρειακές πτυχές, για τονισμό περιγράμματος και όγκου χειλιών, αλλά και για «γέμισμα» των ρυτίδων του μετώπου και του μεσόφρυου, προτιμάμε ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς, που προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς. Με την πάροδο του χρόνου, το φυσικό υαλουρονικό οξύ αποδομείται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης και «σπασίματος» του δέρματος. Με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας παρασκευάζεται υαλουρονικό οξύ, το οποίο εγχέεται στο δέρμα μέσα από μια ακίνδυνη και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Τέλος, κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας αποτελεί το laser fraxel με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ουλές ακμής, τις λεπτές ρυτίδες, τις ρυτίδες έκφρασης, τις ραγάδες, στο μέλασμα και στις καφέ κηλίδες. Χρησιμοποιείται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο λαιμό, τα χέρια, το μπούστο και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρματος.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, μετά την εκάστοτε εφαρμογή, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητές σας.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.