Όλα όσα θες να ξέρεις για τη θεραπεία προσώπου με fractional rf microneedling

Όλη η θεραπεία και τα αποτελέσματα με fractional rf microneedling

Γράφει ο Πάγκαλος Γεώργιος, Πλαστικός χειρουργός συνεργάτης του doctoranytime.gr

Το fractional rf microneedling είναι για μια δημοφιλής θεραπεία, η οποία συνδυάζει δύο διαφορετικές μεθόδους. Το microneedling και τις ραδιοσυχνότητες, με στόχο την αναζωογόνηση του δέρματος και τη συνολική βελτίωση της εικόνας του.

Σε σύγκριση με το παραδοσιακό microneedling προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα και αμεσότερη ανανέωση του δέρματος, ενώ θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες διαδικασίες λόγω της ελάχιστα επεμβατικής του φύσης. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων και προβλημάτων του δέρματος, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, διεσταλμένους πόρους, ουλές από ακμή, τραυματισμούς ή χειρουργική επέμβαση, υπερμελάγχρωση, χαλάρωση δέρματος, ραγάδες ή κυτταρίτιδα και υπερβολική εφίδρωση.

Η διαδικασία θεραπείας με fractional rf microneedling

Πριν την έναρξη της θεραπείας το δέρμα του ασθενούς χρειάζεται προετοιμασία. Αφού πραγματοποιηθεί καθαρισμός, ώστε και να μην υπάρχει ενδεχόμενο μόλυνσης, τοποθετείται αναλγητική κρέμα για 45-60 λεπτά. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η θεραπεία με το Microneedling Fractional RF ή αλλιώς vampire lift, προκαλώντας στο δέρμα μικρο- νυγμούς σε κλάσματα δευτερολέπτου, χρησιμοποιώντας 49 μικροσκοπικές, αποστειρωμένες βελόνες, οι οποίες ματώνουν το δέρμα με σκοπό ν’ αναζωογονηθεί στη συνέχεια. Με αυτό τον μηχανισμό, οι πόροι παραμένουν ανοικτοί σε όλη την επιφάνεια για περίπου 90 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, τοποθετείται στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία το prp (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια), το οποίο έχει προκύψει από τη λήψη αίματος από τον ασθενή προηγουμένως. Η μέθοδος αυτή μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας ως και 400%.

Σε περίπτωση που η θεραπεία συνδυαστεί με το CO2 Fractional, εφαρμόζεται αμέσως μετά το microneedling. Το CO2 fractional εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και δρα επιδερμικά με δεσμίδες ακτινών λέιζερ, οι οποίες σκανάρουν τις περιοχές σαν σκακιέρα. Ως αποτέλεσμα καθαρίζει το πρόσωπο από πανάδες και κηλίδες, συσφίγγει το δέρμα και λειαίνει ρυτίδες και ουλές, προσδίδοντας λάμψη. Η βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος είναι γρήγορα εμφανής, για όσους αναζητούν άμεσα αποτελέσματα.

Η έγχυση του prp γίνεται πάντα στο τέλος. Αφού παραμείνει το prp για 12 λεπτά στο πρόσωπο, τοποθετείται μια καταπραϋντική μάσκα με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Μετά τη θεραπεία, χρειάζεται προσοχή στον ήλιο και εφαρμογή αντηλιακής κρεμάς σε κάθε έκθεση για τις επόμενες 10 ημέρες.

Aποτελέσματα θεραπείας με fractional rf microneedling

Τα αποτελέσματα της θεραπείας, συνήθως, είναι ορατά στις επόμενες 2-3 μέρες, ενώ μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της κατάστασής. Mετά τη θεραπεία, tο πρόσωπο εμφανίζεται ανανεωμένο σε πολλά επίπεδα:

  • Πιο παχύ, λείο και σφριγηλό δέρμα
  • Βελτιωμένη όψη των ουλών
  • Λιγότερη ένταση των ρυτίδες
  • Μικρότερους πόρους
  • Μειωμένη εφίδρωση

Φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.