Θεραπεία Αιμορροΐδων με τη χρήση Laser

θεραπεία αιμορροΐδων

θεραπεία αιμορροΐδων

Γράφει ο Μιχαήλ Όθων, Γενικός Χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Η χρήση της δέσμης φωτός Laser είναι μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την ανώδυνη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Δεν απαιτείται καμία τομή στο δέρμα ή το βλεννογόνο. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του μερικές ώρες μετά την επέμβαση.

Απολίνωση αιμορροΐδων HeLP

Η μέθοδος HeLP (Hemorrhoid Laser Procedure) είναι απλούστερη, ταχύτερη και πιο ανώδυνη από κάθε άλλη διαθέσιμη χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση laser υπό την καθοδήγηση υπέρηχου doppler.

Μετά τον εντοπισμό των αιμορροϊδικών αρτηριών πίσω από τους αιμορροϊδικούς όζους εφαρμόζεται ειδικό πρωτόκολλο ενέργειας Laser που διακόπτει άμεσα τη ροή του αίματος (απολινώνει) στην πάσχουσα αιμορροϊδική αρτηρία, προξενεί συστολή (σύσφιξη) του βλεννογόνου των γύρω ιστών τροποποιώντας την αρτηριοφλεβική επικοινωνία επιφέροντας την συρρίκνωση και απόσυρση των αιμορροϊδικών όζων. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς στο πεδίο εφαρμογής δεν προξενείται αίσθηση πόνου.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων με τη μέθοδο HeLP™ ενδείκνυται κυρίως για αιμορροΐδες 2-3ου βαθμού προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στον ασθενή:

 • Καθιστά εφικτή την ημερήσια θεραπεία των αιμορροΐδων
 • Επιτρέπει την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της πάθησης, με ακρίβεια και ασφάλεια
 • Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο επιπλοκών, καθώς και τη μετεπεμβατική δυσφορία
 • Έχει πιο σύντομη αποθεραπεία από κάθε άλλη χρησιμοποιούμενη τεχνική
 • Συνήθως δεν απαιτεί τη χρήση αναισθησίας ή αναλγησίας
 • Συνοδεύεται από εξαιρετικά αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα
 • Είναι κλινικά αποδεδειγμένη και συνοδεύεται από υψηλή αποδοχή και ικανοποίηση των ασθενών

LHP Αιμορροϊδοπλαστική με Laser

Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP® – Laser Haemorrhoido Plasty) αποτελεί μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική (minimally invasive) ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού.

Η αιμορροϊδοπλαστική LHP πραγματοποιείται με τη χρήση Laser με υψηλή απορρόφηση στο νερό και ειδικών ινών κωνοειδούς εκπομπής που διέρχονται μέσω μιας μικρής οπής και εφαρμόζουν με ομοιόμορφο και απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια Laser στον υποβλεννογόνιο ιστό προκαλώντας άμεση συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου. Η συνολική θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά διαφυλάσσοντας απόλυτα τον βλεννογόνο και το σφιγκτήρα.

Μετά από μερικές ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά, ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση.

Πλεονεκτήματα αιμορροϊδοπλαστικής LHP ®

Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP®) παρουσιάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων για τον ασθενή:

 • πραγματοποιείται μόνο με μία μικρή παρακέντηση αποφεύγοντας τα τραύματα που συνοδεύουν την κλασική χειρουργική θεραπεία
 • πραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο μετά την επέμβαση
 • δεν απαιτεί τομές ή χρήση ραμμάτων που θεωρούνται εξαιρετικά επώδυνα και δημιουργούν φοβία για τις επεμβάσεις θεραπείας των αιμορροΐδων
 • διατηρεί ακέραιο το βλεννογόνο αποφεύγοντας το ενδεχόμενο στενώσεων
 • διατηρεί ανέπαφο το σφιγκτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο βλάβης του
 • προσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση και άμεση επάνοδο του ασθενούς στις συνήθεις δραστηριότητες, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνο
 • η ενέργεια Laser ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέου συνδετικού ιστού προλαμβάνοντας την ευρύτερη πρόπτωση
 • Συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.