Τεχνική subfascial: αποτελεσματική μέθοδος αυξητικής στήθους

Η αυξητική στήθους με την τεχνική subfascial

Η αυξητική στήθους με την τεχνική subfascialΓράφει ο Ζήσης Μπουκουβάλας, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Τα σύγχρονα πρότυπα απαιτούν η γυναίκα να αποτελεί σύμβολο ομορφιάς. Το στήθος αποτελεί διαχρονικό σύμβολο μητρότητας και ερωτισμού στην κοινωνία μας. Η διόρθωση του στήθους γίνεται μέσω της αυξητικής στήθους.

Η συνήθης μέθοδος που επιλέγεται είναι τα ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία δεν προκαλούν προβλήματα στις ασθενείς, ενώ παράλληλα, δεν εμποδίζουν μελλοντικά τον θηλασμό. Η τεχνική που ακολουθείται εξατομικεύεται, λαμβάνοντας υπόψιν τις εκάστοτε ανάγκες της ασθενούς.

Η τομή, μέσω της οποίας θα τοποθετηθεί το ένθεμα, μπορεί να γίνει είτε στην υπομάστιο αύλακα, η οποία βρίσκεται στην πτυχή κάτω από το μαστό, είτε στο κάτω όριο της θηλαίας άλω, δηλαδή της σκουρόχρωμης περιοχής που περιβάλλει την θηλή του μαστού. Σπανιότερα, η τομή μπορεί να αφορά στην περιοχή της μασχάλης, ενώ η τεχνική διά του ομφαλού αφορά σε ενθέματα παλαιάς τεχνολογίας και τείνει να εγκαταλειφθεί.

Το επίπεδο τοποθέτησης του ενθέματος μπορεί να είναι κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από τον μυ ή κάτω από την περιτονία του. Η τελευταία τεχνική τείνει να επιλέγεται συχνότερα πλέον, λόγω του φυσικού της αποτελέσματος, της αρμονικής εικόνας του μαστού και του μικρότερου ποσοστού επιπλοκών.

Η εξέλιξη των τεχνικών και των μέσων στην πλαστική χειρουργική οδήγησε στην ανάπτυξη της τεχνικής subfascial, της τοποθέτησης δηλαδή του ενθέματος κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός.

Πρόκειται για μία ριζοσπαστική τεχνική που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των παλαιοτέρων, παραλείποντας τυχόν μειονεκτήματα που μπορεί να υπήρχαν.Το αποτέλεσμα είναι οι μαστοί, μετά το χειρουργείο, να έχουν μία πολύ φυσική εικόνα.

Η αυξητική στήθους με την νέα subfascial τεχνική είναι μία επέμβαση, η οποία πέραν της αποκατάστασης στήθους που παρέχει, βοηθά και στην βελτίωση της γυναικείας ψυχολογίας και στην ανάκτηση της «χαμένης» πολλές φορές αυτοπεποίθησής της, καθώς το στήθος ήταν ανέκαθεν το πιο επιθυμητό σημείο στο γυναικείο σώμα.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.