Κυτταρίτιδα, ο αιώνιος εχθρός της γυναίκας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των σύγχρονων γυναικών ταλαιπωρείται από την κυτταρίτιδα ή αλλιώς την όψη «φλοιού του πορτοκαλιού», ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος. Η κυτταρίτιδα αφορά κάθε γυναίκα είτε αυτή είναι αδύνατη είτε φυσιολογική είτε υπέρβαρη.

Η δερματολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα μας ενημερώνει για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφάνισης που απασχολούν σχεδόν κάθε γυναίκα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία αυτά, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με «λακουβίτσες», που μοιάζει με το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα με αρνητική επίδραση στην ψυχολογία όσων την εμφανίζουν.

Σε ποια σημεία εμφανίζεται συχνότερα;

Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζουν κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες.

Ποια είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας;

  • Στάδιο 0: Το δέρμα της γυναίκας είναι λείο και όταν το πιέσει βλέπει μόνο πτυχές
  • Στάδιο 1: Το δέρμα της γυναίκας είναι λείο, όμως όταν το πιέσει εμφανίζονται «λακουβίτσες»
  • Στάδιο 2: Το δέρμα της γυναίκας όταν είναι ξαπλωμένη είναι λείο, όταν όμως στέκεται μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού»
  • Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση ανεξάρτητα από την εφαρμογή πίεσης

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα και αν ναι, πώς;

Με σωστή διατροφή, πρόσληψη πολλών υγρών, αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ και συστηματική άσκηση μπορούμε να βελτιώσουμε το βαθμό του προβλήματος. Αν επιθυμούμε να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα οριστικά, η Αισθητική Ιατρική δίνει πολλές λύσεις.

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας που εφαρμόζουμε είναι: Laser Smartlipo, Fractional Laser, Μεσοθεραπείαα σύσφιξης, Cavitation RF. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την περιοχή του σώματος όπου εντοπίζεται, οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι του κέντρου μας θα σας προτείνουν την κατάλληλη αγωγή για τη δική σας περίπτωση.

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα – Cosmetic Derma Medicine

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.