Μυστικά για να μην πάρεις κιλά κατά την διάρκεια των διακοπών!

mustika varos giortes

Οι διατροφολόγοι σε συμβουλεύουν!

Ποια είναι τα μυστικά για να μην ξαναπάρεις το βάρος που έχασες και πώς να μην πάρεις κιλά κατά την διάρκεια των διακοπών;

Δες ακόμα: Κυτταρίτιδα – Γυναίκες: 0-1

 Ρωτήσαμε τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Μελαδάκη ∆ήμητρα και μας έδωσε τα πιο σημαντικά tips.

Μην ξεχνάς όλα όσα σε βοήθησαν να χάσεις το βάρος που ήθελες

Η σωστή μερίδα, οι ιδέες για ισορροπημένα και όχι ενεργειακά πυκνά γεύματα, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση νερού και άλλα πολλά είναι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες. Η επιστροφή στις προηγούμενες συνήθειες μάλλον σημαίνει και επιστροφή στα προηγούμενα κιλά.

Προγραμμάτισε τα γεύματά σου σε ημερήσια αλλά και εβδομαδιαία βάση

Πάρε φαγητό από το σπίτι, προμηθεύσου φρούτα και λαχανικά, μαγείρεψε όταν έχεις χρόνο για πάνω από μία ημέρα και προγραμμάτισε τα γεύματά σου.

Μην απαγορεύεις στον εαυτό σου τρόφιμα

Μην απαγορεύεις στον εαυτό σου τρόφιμα όπως π.χ. γλυκά, τηγανητά και άλλα. Κατανάλωσέ τα με μέτρο και όχι πολύ συχνά, ώστε να αποφύγεις τις υπερβολές. Μία ισορροπημένη διατροφή τα περιέχει όλα!

Βρες τον τρόπο άσκησης που σου ταιριάζει

Βρες τον τρόπο άσκησης που σου ταιριάζει και προσπάθησε να τον εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Η φυσική δραστηριότητα θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου.

Αφοσιώσου στο γεύμα σου

Φάε το φαγητό σου, έχοντας συνείδηση του τι και πόσο τρως χωρίς να κάνεις κάποια παράλληλη δραστηριότητα, όπως να βλέπεις τηλεόραση ή να μιλάς. Η συνείδηση αυτή θα σε βοηθήσει να απολαύσεις περισσότερο το φαγητό σου, αλλά και να χορτάσεις πιο εύκολα.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.