8+1 αλήθειες για τη μεταμόσχευση μαλλιών

trixoptosi metamosxeusi mallion

Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση στους άνδρες στο δυτικό κόσμο. Ο τομέας αυτός εξελίσσεται καθημερινά με γοργούς ρυθμούς και εντυπωσιακά, μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα.

Δες ακόμα: 6 διάσημοι που δεν περίμενες ότι έχουν τριχόπτωση

Ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics- Δρ. Αναστάσιος Βεκρής επισημαίνει τις 10 αλήθειες για τη μεταμόσχευση μαλλιών:

  1. Ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων μαλλιών που διενεργούνται ετησίως σε όλον τον κόσμο αυξάνει με ρυθμούς 18- 20% ανά έτος.
  2. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να εφαρμοσθεί και για την αποκατάσταση αραίωσης στα γένια και τα φρύδια.
  3. Η νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) δίνει οριστική και άμεση λύση στην αραίωση μαλλιών χωρίς σημάδια και ουλές με φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.
  4. Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι ελάχιστα επεμβατική, χωρίς αιμορραγία και γίνεται υπό τοπική αναισθησία, γεγονός που την καθιστά επιτρεπτή για οποιονδήποτε άνθρωπο σε οποιαδήποτε ηλικία από 18 ετών και άνω, με την εξαίρεση ασθενών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (π.χ. σοβαρές καρδιοπάθειες, βαριά ανοσοκαταστολή).
  5. Κατά τη διαδικασία, εξάγονται από την ιατρική ομάδα τριχοθυλάκια από τη δότρια χώρα και εμφυτεύονται ένα προς ένα στη λήπτρια χώρα, όπου παρατηρείται η αραίωση και έχει σχεδιαστεί κατάλληλα από τον γιατρό.
  6. Η εμφύτευση γίνεται με δύο τρόπους: είτε με τη δημιουργία υποδοχών είτε με την αυτόματη εισαγωγή χωρίς υποδοχές, αλλά με τη χρήση ειδικής συσκευής. Η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο κατάλληλη, αφού με τον τρόπο αυτό δεν προκαλείται τραυματισμός στη λήπτρια ζώνη και η φύτρωση των τριχών έχει πιο φυσικά αποτελέσματα λόγω της σωστής γωνίας εμφύτευσης.
  7. Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι άμεση, και τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται σταδιακά στους 3 μήνες, ενώ ολοκληρώνονται σε ένα χρόνο.
  8. Μετά τη συνεδρία ο πόνος είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος.
  9. Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν άμεσα στις  κοινωνικές και εργασιακές υποχρεώσεις τους χωρίς να φανεί το παραμικρό, υπάρχει η δυνατότητα της ακούρευτης συνεδρίας, όπου η αποκατάσταση της πυκνότητας επιτυγχάνεται χωρίς να επηρεαστεί το μήκος των μαλλιών.

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.