Μάθετε τα πάντα για την αισθητική χειρουργική γλουτών!

η αισθητική χειρουργική των γλουτών στις γυναίκες

η αισθητική χειρουργική των γλουτών στις γυναίκεςΓράφει ο Αθανάσιος Κοντογιάννης, πλαστικός χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται πλέον περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση και επισκέπτονται συχνότερα τον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσουν αισθητικά την εικόνα τους. Αναλόγως του προβλήματος και των απαιτήσεων κάθε ασθενούς προτείνονται και οι βέλτιστες για τον ίδιο λύσεις.

Η λιπογλυπτική είναι μία μέθοδος διόρθωσης του σχήματος των γλουτών όταν οι τελευταίοι είναι ογκώδεις και δεν κολακεύουν την εμφάνιση. Δεν απαιτείται καθόλου νοσηλεία, ενώ πραγματοποιείται σε χειρουργείο παρουσία αναισθησιολόγου με γενική νάρκωση ή μέθη. Χρησιμοποιείται παλμική μικρολιποαναρρόφηση ή λιποπρόσθεση (πρόσθεση λίπους στα σημεία που χρειάζονται), η οποία χαρίζει του σμιλεμένους γλουτούς που κάθε γυναίκα ονειρεύεται. Μετά το πέρας της επέμβασης, η γυναίκα καλείται να φορέσει έναν ειδικό κορσέ για περίπου ένα μήνα, ενώ ο θεράπων ιατρός θα δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για τη μετεγχειρητική φροντίδα.

Εάν οι γλουτοί δεν είναι χαλαροί, τότε προτείνεται η μέθοδος της λιποπρόσθεσης, όπου τοποθετούνται ειδικά ενθέματα σιλικόνης του μεγέθους που θέλει η εκάστοτε ασθενής να αποκτήσει. Τα ενθέματα αυτά μέσα από μια μικρή τομή μήκους 4 cm που βρίσκεται στην μεσογλουτιαία πτυχή, τοποθετούνται με ειδικούς χειρισμούς σε συγκεκριμένη θέση μέσα στους μυς των γλουτών, ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και ίσως χρειαστεί παραμονή μιας ημέρας στην κλινική.

Μετεγχειρητικές συμβουλές του ιατρού:

Η ασθενής πρέπει να αποφεύγει να στέκεται καθιστή για περίπου 20 ημέρες και εν συνεχεία, να αποφεύγει για διάστημα περίπου 40 ημερών να κάθεται σε σκληρές επιφάνειες.

Στις επιπλοκές αναφέρεται ο φόβος αιματώματος, γι’ αυτό πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές του θεράποντος ιατρού. Έχουν αναφερθεί, επίσης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ασυμμετρίες στα ενθέματα σιλικόνης αλλά και κάποια περιστατικά διαμαρτύρονται ότι ενοχλούνται στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Εδώ η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη, απλώς ακολουθούνται στοιχειώδεις οδηγίες που θα δοθούν από τον θεράποντα ιατρό.

Εάν έχουμε γυναίκες με μέτρια ή μεγάλη χαλάρωση και πτώση των γλουτών είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών ) είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους, οι γλουτοί τότε ανασηκώνονται με τις μεθόδους αυτές. Αν μάλιστα είναι μεγάλος ο όγκος τους, η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική για μείωση του όγκου. Εδώ αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει.

Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει αισθητή χαλάρωση, οι τομές ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα για να καλύπτονται από τα εσώρουχα. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο η καινούργια τεχνική να τοποθετεί τις τομές ψηλά, στο όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή στην γραμμή string. Η τεχνική ονομάζεται butterfly (πεταλούδα). Συγκεκριμένα ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρεί μια άτρακτο δέρματος από την πτυχή των γλουτών και ανασηκώνει το δέρμα από τους μυς στο επίπεδο του υποδορίου λίπους, ενώ τραβώντας το προς τα πάνω δημιουργείται μια νεανική αλλά και αθλητική όψη. Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και διαρκεί 2- 2,5 ώρες.

Ο ασθενής δεν απαιτείται να παραμείνει κλινήρης. Τις πρώτες 15 ημέρες υπάρχει δυσκολία στην καθιστική θέση, ωστόσο, μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας φορώντας ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Άσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από 40 ημέρες περίπου.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για 8 -10 χρόνια, αλλά και μετά από αυτό το διάστημα οι γλουτοί είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση. Τις δύο πρώτες εβδομάδες παρατηρείται οίδημα και ίσως λίγες μελανιές στη περιοχή. Η ουλή κρύβεται ακόμα και με ένα μικροσκοπικό εσώρουχο. Ο επιπλοκές είναι σπάνιες σε ποσοστό λιγότερο του 0,5% και αφορούν συνήθως σε αιμάτωμα και φλεγμονή, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

BOX: Η τελευταία λέξη της επιστήμης

Με ειδική επεξεργασία του λίπους που έχει αφαιρεθεί από άλλο σημείο του σώματος η οποία γίνεται στο χώρο του χειρουργείου και διαρκεί περίπου 1 ώρα, παράγονται ενεργά βλαστοκύτταρα τα οποία παίρνουμε από τον λιπώδη ιστό. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται επιπλέον όγκος στον κάθε γλουτό, ο οποίος θα διαρκέσει για πάντα. Είναι μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη τον τελευταίο χρόνο σε λίγα περιστατικά τα οποία παρακολουθούνται ως προς την εικόνα τους.

Πριν από την οποιαδήποτε επέμβαση στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού πρέπει να γίνει συζήτηση και εξέταση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή για το πρόβλημά σας καθώς κάθε γλουτός και κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται ατομικά.

Οι εξετάσεις που απαιτείται να γίνουν είναι:

Προεγχειρητικός εργαστηριακός έλεγχος (γενική εξέταση αίματος, βιοχημικές εξετάσεις, καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος). Επίσης, ο γιατρός θα συστήσει:

Διακοπή καπνίσματος και διακοπή λήψης βιταμινούχων σκευασμάτων, ορμονών και ασπιρίνης.

Το κόστος των επεμβάσεων είναι αρκετά χαμηλό, ειδικά αν συγκριθεί με άλλες χώρες της Ε.Ε. και το αποτέλεσμα εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και τον επιδιωκόμενο στόχο του κάθε ασθενούς.

 

 

 

 

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.