Ροδόχρους ακμή

ροδόχρους ακμή- δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για τη ροδόχρους ακμή

Τι είναι η ροδόχρους ακμή

Η ροδόχρους ακμή πρόκειται για δερματική φλεγμονή που εκδηλώνεται γύρω στα 30 κυρίως σε γυναίκες. Η νόσος σχετίζεται με τον τριχοσμηγματογόνο θύλακο.

Που οφείλεται η ροδόχρους ακμή

Τα αίτια δεν είναι σαφή. Ωστόσο, κάποιες έρευνες συσχετίζουν τη νόσο με ένα δερματικό παράσιτο το ντέμοντεξ, με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και με ορμονικές αλλαγές.

Συμπτώματα της ροδόχρου ακμής

Κατά το παροδικό στάδιο της ροδόχρου ακμής παρατηρείται κοκκίνισμα στο πρόσωπο και το λαιμό και συνήθως οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε αυξημένο στρες. Αυτό κρατάει για λίγο, όμως με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο συχνό. Όταν η κατάσταση γίνει πιο μόνιμη, μαζί με το κοκκίνισμα εμφανίζονται και κάποια μικρά αγγεία στο δέρμα. Όλα αυτά επιδεινώνονται μετά από περιβαλλοντική επίδραση. Στο επόμενο στάδιο, εκδηλώνονται και κόκκινα σπυράκια, κάποια εκ των οποίων έχουν πύον. Στο πρόσωπο δεν παρατηρούνται μαύρα στίγματα.

Θεραπεία για τη ροδόχρους ακμή

Η θεραπεία για τη ροδόχρους ακμή είναι συμπτωματική και εξαρτάται από την ένταση της νόσου. Συνήθως συνιστάται η χρήση αγγειοσυσπαστικών καλλυντικών. Αν το πρόβλημα είναι έντονο προτείνεται η χορήγηση μετρονιδαζόλης ή αζελαϊκού οξέως. Αν η νόσος βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο χορηγούνται αντιβιοτικά και παράγωγα βιταμίνης Α. Η αποτελεσματικότητα όλων των μεθόδων δεν είναι μόνιμη.

Επιπλοκές της ροδόχρους ακμής

Σπανίως παρατηρείται και ένα τέταρτο στάδιο της νόσου που περιλαμβάνει πρήξιμο στο δέρμα και παραμόρφωση του προσώπου.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τη ροδόχρους ακμή είναι ο δερματολόγος

Κλείστε ραντεβού με δερματολόγο