Πρεσβυωπία

Πρεσβυωπία-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Τι είναι η πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία πρόκειται για τη συχνότερη διαταραχή όρασης της μέσης ηλικίας. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι θα παρουσιάσουν στη ζωή τους πρεσβυωπία μετά την ηλικία των 42 ετών. Εκφράζεται ως αδυναμία εστίασης σε κοντινά σημεία και κόπωση μετά από λίγη ώρα διαβάσματος.

Δες ακόμα: Κάθε πότε πρέπει να εξετάζουμε τα μάτια μας;

Που οφείλεται

Η πάθηση της πρεσβυωπίας οφείλεται σε σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας του κρυσταλλοειδούς φακού του ματιού που αναπτύσσεται με τη γήρανση. Ο φακός γίνεται λιγότερο ευέλικτος με αποτέλεσμα οι κοντινές εικόνες να φαίνονται θολές.

Συμπτώματα

Εύκολη κούραση μετά από λίγη ώρα ανάγνωσης, ιδιαιτέρως αν δεν υπάρχει καλός φωτισμός, πονοκέφαλοι μετά από ανάγνωση, αδυναμία ανάγνωσης από κοντινή απόσταση.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την πρεσβυωπία είναι ο οφθαλμίατρος

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται μέσω οφθαλμολογικής εξέτασης στα οφθαλμιατρεία. Καλό θα ήταν να γίνεται ένας τακτικός έλεγχος των ματιών για να διαπιστωθούν τυχόν διαταραχές της όρασης.

Πώς αντιμετωπίζεται

Η διόρθωση των προβλημάτων όρασης όπως της πρεσβυωπίας επιτυγχάνεται με γυαλιά, φακούς επαφής ή σε κάποιες περιπτώσεις διαθλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις και οφθαλμικά εμφυτεύματα.

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ