Παιδική ισχαιμική προσβολή

Παιδική ισχαιμική προσβολή-δείτε πώς θεραπεύεται!

Πληροφορίες για την παιδική ισχαιμική προσβολή

Τι είναι η παιδική ισχαιμική προσβολή

Η παιδική ισχαιμική προσβολή πρόκειται για μία εγκεφαλική νόσο, παρόμοια με αυτή του εγκεφαλικού επεισοδίου, που διαρκεί μία ημέρα και στη συνέχεια, ο οργανισμός επανέρχεται. Συνήθως οι ασθενείς που σε παιδική ηλικία έχουν υποστεί ισχαιμική προσβολή έχουν μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα στην καρδιά τους μεγαλώνοντας (εγκεφαλικό επεισόδιο, αθηροσκλήρωση στεφανιαίας αρτηρίας).

Που οφείλεται η παιδική ισχαιμική προσβολή

Η παιδική ισχαιμική προσβολή εμφανίζεται σε άτομα που στο μέλλον θα εμφανίσουν αθηροσκλήρωση και βλάβες στις αρτηρίες του κρανίου και της αορτής. Επίσης, την εν λόγω νόσο μπορούν να προκαλέσουν και παθήσεις όπως η κολπική μαρμαρυγή, υπόταση, αγγειοσπαμός, εγκεφαλική αγγειίτιδα.

Συμπτώματα της παιδικής ισχαιμικής προσβολής

Τα συμπτώματα της παιδικής ισχαιμικής προσβολής είναι λίγο πολύ τα ίδια με του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο ασθενής νιώθει ξαφνική απώλειας όρασης από το ένα μάτι, αδυναμία κίνησης του μισού προσώπου και απώλεια ισορροπίας. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να κληθεί άμεσα γιατρός και να σπεύσετε στο νοσοκομείο.

Θεραπεία για την παιδική ισχαιμική προσβολή

Ο κίνδυνος επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να αποφευχθεί αν χορηγηθούν στο ασθενή αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, καθώς και φάρμακα που ελέγχουν την πίεση του αίματος.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την παιδική ισχαιμική προσβολή είναι ο Καρδιολόγος

Κλείστε ραντεβού με Καρδιολόγο