Οπτική νευροπάθεια

Οπτική νευροπάθεια-δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για την οπτική νευροπάθεια

Τι είναι η οπτική νευροπάθεια

Ο όρος οπτική νευροπάθεια περιγράφει κάθε κατάσταση ή παθολογικό τραυματισμό που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο ή διαταραχή στην αιμάτωσή του. Υπάρχουν διάφορες μορφές, όπως η ισχαιμική οπτική νευροπάθεια, η οπτική νευρίτιδα, η διηθητική οπτική νευροπάθεια και η οπτική νευροπάθεια.

Που οφείλεται η οπτική νευροπάθεια

Η οπτική νευροπάθεια μπορεί να οφείλεται σε κάποια φλεγμονή, σε γλαύκωμα, σε σακχαρώδη διαβήτη, σε αυξημένη πίεση στο κρανίο, σε αγγειοπάθειες, σε άμεσο τραυματισμό στο κρανίο, σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, σε έλλειψη βιταμίνης Β12, σε τοξικότητα των φαρμάκων, του αλκοόλ, του καπνού και σε όγκους στον εγκέφαλο ή στις μήνιγγες.

Συμπτώματα της οπτικής νευροπάθειας

Στις περιπτώσεις ισχαιμικής οπτικής νευροπάθειας η νόσος ξεκινά με μερική απώλεια όρασης. Στην οπτική νευροπάθεια παρατηρείται οπτική ατροφία, δηλαδή καταστροφή των νευρικών κυττάρων. Συνήθως εμφανίζεται στο ένα μάτι.

Διάγνωση της οπτικής νευροπάθειας

Η διάγνωση της οπτικής νευροπάθειας γίνεται μέσα από μία πλήρη οφθαλμολογική εξέταση και βυθοσκόπηση. Αν κριθεί απαραίτητο, ο γιατρός θα προτείνει μία αιματολογική εξέταση και έλεγχο της πίεσης του αίματος.

Θεραπεία για την οπτική νευροπάθεια

Η εκάστοτε αιτία θα καθορίσει τη θεραπεία για την οπτική νευροπάθεια που θα προτείνει ο γιατρός έτσι ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενούς.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την οπτική νευροπάθεια είναι ο Οφθαλμίατρος

Κλείστε ραντεβού με Οφθαλμίατρο