Ομφαλοκήλη

Ομφαλοκήλη- δείτε πώς αντιμετωπίζεται!

Πληροφορίες για την ομφαλοκήλη

Τι είναι η ομφαλοκήλη

Η ομφαλοκήλη έχει τη μορφή διόγκωσης στην περιοχή του ομφαλού. Απαντάται συχνότερα σε γυναίκες, ωστόσο είναι πιθανή η εμφάνιση της νόσου σε νεογνά. Αν δεν υποχωρήσει μέχρι το τέταρτο έτος τότε ίσως χρειάζεται να γίνει χειρουργική αποκατάσταση του μορφώματος.

Στους ενήλικες εμφανίζεται λόγω σύγκλισης του ομφαλού κατά τη βρεφική ηλικία ή λόγω κάποιας διάτασης περιμετρικά του ομφαλού. Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί είτε λόγω παχυσαρκίας είτε μετά από τοκετούς ή βαριά χειρωνακτική εργασία.

Συμπτώματα της ομφαλοκήλης

Τα συμπτώματα της ομφαλοκήλης είναι τα εξής:
•    κοιλιακό άλγος
•    αίσθημα βάρους
•    δυσφορίας στο στομάχι
•    πόνος
•    εμφανής διόγκωση της περιοχής

Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαιτέρως σε περίπτωση που ο πόνος είναι έντονος και η περιοχή της κοιλιάς είναι κόκκινη, διότι μπορεί να πρόκειται για περίσφιξη και να χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία της ομφαλοκήλης

Η θεραπεία της ομφαλοκήλης γίνεται με λαπαροσκοπική ή χειρουργική επέμβαση, ανάλογα με το μέγεθός της, τη γενική υγεία του ασθενούς και το ιατρικό χειρουργικό ιστορικό του. Για την επέμβαση χρειάζεται ολική νάρκωση, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου η κήλη είναι πολύ μικρή σε μέγεθος. Η νοσηλεία δεν διαρκεί περισσότερο από μία ημέρα. Δεν πρόκειται για μία επώδυνη επέμβαση, ενώ λόγω της τοποθέτησης πλέγματος στην περιοχή κατά την επέμβαση, ο ασθενής αναρρώνει πολύ γρήγορα.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για την ομφαλοκήλη είναι ο Γενικός Χειρουργός

Κλείστε ραντεβού με Γενικό Χειρουργό