Ογκοι της ουροδόχου κύστης

Όγκοι ουροδόχου κύστης- δείτε πώς αντιμετωπίζονται!

Πληροφορίες για τους όγκους της ουροδόχου κύστης

Τι είναι οι όγκοι της ουροδόχου κύστης

Οι όγκοι της ουροδόχου κύστης προκαλούνται από βλάβες που παθαίνουν τα κύτταρα της ουροδόχου κύστεως και έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη όγκου. Το καρκίνωμα από μεταβατικό επιθήλιο καλύπτει το 90% όλων των καρκίνων της ουροδόχου κύστεως. Το 75% των όγκων εμφανίζονται σε άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών.

Συμπτώματα των όγκων της ουροδόχου κύστης

Τα συνήθη συμπτώματα που εκδηλώνουν οι όγκοι της ουροδόχου κύστης είναι η αιματουρία, η αναιμία, η δυσουρία, η ανορεξία, η απώλεια βάρους, ο πόνος κατά την ούρηση, η αίσθηση άμεσης ανάγκης για ούρηση, οι συχνές ουρολοιμώξεις και ο πόνος στην πλάτη. Οι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον εν λόγω καρκίνο περιλαμβάνουν το κάπνισμα, κληρονομικό ιστορικό καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, έκθεση σε τοξικές ουσίες και σε χρωστικές ανιλίνης και αρωματικές αμίνες, η κατάχρηση φαινακετίνης και οι εκ γενετής ανατομικές βλάβες της κύστης.

Διάγνωση των όγκων της ουροδόχου κύστης

Η διάγνωση για τους όγκους της ουροδόχου κύστης γίνεται με υπερηχογράφημα και ενδοφλέβια πυελογραφία. Η επιβεβαίωση πραγματοποιείται με κυστεοσκόπηση και στη συνέχεια με βιοψία.

Θεραπεία για τους όγκους της ουροδόχου κύστης

Η θεραπεία των όγκων της ουροδόχου κύστεως, αν δεν είναι πολύ βαθιά, μπορούν να αντιμετωπιστούν με αφαίρεσή τους κατά τη διάρκεια της κυστεοσκόπησης. Στους όγκους μικρής κακοήθειας η συχνή κυστεοσκόπηση με επανάληψη αφαίρεσης ή καυτηριασμού είναι συνήθως αρκετή. Οι όγκοι που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο τοίχωμα της κύστης θεραπεύονται με ριζική κυστεοσκόπηση.

Πρόληψη των όγκων της ουροδόχου κύστης

Πάντως, η πρόληψη κατά των όγκων της ουροδόχου κύστης γίνεται με αποφυγή του καπνίσματος και φυσικά, όπως όλες οι ασθένειες με έγκαιρη διάγνωση.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τους όγκους της ουροδόχου κύστεως είναι ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Κλείστε ραντεβού με Ουρολόγο – Ανδρολόγο