Νόσος Kohler

Νόσος-kohler-δείτε πώς αντιμετωπίζεται

Πληροφορίες για τη νόσο Kohler

Τι είναι η νόσος Kohler

Η νόσος Kohler είναι μία διαταραχή που απαντάται σε παιδιά και εφήβους (κυρίως αγόρια ηλικίας μεταξύ 4-9 ετών). Πρόκειται για βλάβες στα σημεία του κάτω άκρου όπου μεγαλώνουν τα οστά και υπάγεται στις οστεοχονδρώσεις. Ο ασθενής νιώθει ευαισθησία πάνω από το σκαφοειδές και αυξάνεται η θερμοκρασία του σημείου.

Που οφείλεται η νόσος Kohler

Η νόσος Kohler προκαλείται συνήθως μετά από τραυματισμό του κάτω άκρου, και συγκεκριμένα, της επιφυσιακής πλάκας. Ωστόσο, δεν είναι σαφώς καθορισμένο το αίτιο που το προκαλεί.

Συμπτώματα της νόσου Kohler

Η νόσος Kohler εκδηλώνεται με τα εξής συμπτώματα:

•    Πόνος και δυσκολία κατά την κίνηση
•    Αδυναμία ή ευαισθησία στην κίνηση
•    Δυσκαμψία
•    Πόνος στις αρθρώσεις
•    Παραμόρφωση
•    Κύφωση
•    Χωλότητα

Διάγνωση της νόσου Kohler

Η νόσος διαγιγνώσκεται μέσω κλινικής εξέτασης και καταγραφής των συμπτωμάτων του ασθενούς. Απαιτούνται επιπλέον και κατά περίπτωση απεικονιστικές εξετάσεις όπως, ακτινογραφία, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία, αιματολογικές εξετάσεις για τον αποκλεισμό άλλων νοσημάτων (διαβήτη).

Αντιμετώπιση της νόσου Kohler

Αρχικώς, ο γιατρός θα συστήσει τη χορήγηση αντιφλεγμονωδών μη- στεροειδών φαρμάκων και ανάπαυση του ασθενούς. Αν η άρθρωση έχει πληγεί ιδιαιτέρως, απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Κατά τη χειρουργική επέμβαση αφαιρούνται τα νεκρωτικά στοιχεία και καθηλώνεται η άρθρωση.

Επιπλοκές της νόσου Kohler

Είναι πιθανή η πρόκληση παραμορφώσεων στον σκελετό και στα οστά ή στρέβλωση αυτών.

Πρόληψη κατά της νόσου Kohler

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Kohler θα βοηθήσει τον ασθενή να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η κατάλληλη ειδικότητα

Ο κατάλληλος γιατρός για τη νόσο Kohler είναι ο ορθοπαιδικός χειρουργός

Κλείστε ραντεβού με ορθοπαιδικό χειρουργό