Μαγνητική τομογραφία

Μαγνητική-τομογραφία-τι είναι, πώς γίνεται

Τι είναι η μαγνητική τομογραφία

Η μαγνητική τομογραφία είναι διαγνωστική εξέταση απεικόνισης. Η εξέταση αυτή παράγει απεικονίσεις του σώματος σε τρεις διαστάσεις. Πρόκειται για μία πολύ λεπτομερή εξέταση του νευρικού συστήματος και όλου του σώματος γενικότερα.

Δες ακόμα: Τι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο φούρνο μικροκυμάτων

Πώς πραγματοποιείται η μαγνητική τομογραφία

Πριν εισέλθετε στην αίθουσα θα πρέπει να αφαιρέσετε κάθε μεταλλικό αντικείμενο που φοράτε. Για την εξέταση της μαγνητικής τομογραφίας θα χρειαστεί να ξαπλώσετε σε ένα ειδικό τραπέζι. Θα σας δοθεί ένα κουμπί στο χέρι ώστε να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης ή σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε. Το τραπέζι που θα ξαπλώσετε μετακινείτε αργά προς το μέρος του μαγνητικού τομογράφου. Αν θέλετε μπορείτε να έχετε ακουστικά και να ακούτε μουσική κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Μπορεί να ακούσετε δυνατούς ήχους και βοή, που σταματά και ξεκινά. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Το μηχάνημα είναι ανοιχτό και στα δύο άκρα του. Η διάρκεια της εξέτασης είναι από 30 έως 60 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη. Αν κάνετε εξέταση σε ένα μόνο μέρος του σώματος, θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να σας χορηγηθεί σκιαστικό φάρμακο. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας αν πάσχετε από κάποια αλλεργία, αν είστε έγκυος ή πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα (καρδιαγγειακό για παράδειγμα).

Τη στιγμή της απεικόνισης θα πρέπει να παραμείνετε εντελώς ακίνητος και ξαπλωμένος. Υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την εξέταση επειδή νιώθει το αίσθημα της κλειστοφοβίας. Αν το νιώσετε πολύ έντονα, μπορείτε να λάβετε ένα ηρεμιστικό χάπι που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας μία ώρα πριν από την εξέταση.

Προετοιμασία πριν τη μαγνητική τομογραφία

Για την λήψη της μαγνητικής τομογραφίας δεν έχει σημασία αν έχετε φάει πριν. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία. Μόνο σε περίπτωση που ο γιατρός σας το συστήσει, θα πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Που πραγματοποιείται η μαγνητική τομογραφία

Για να πραγματοποιήσετε την εξέταση της μαγνητικής τομογραφίας θα πρέπει να επισκεφθείτε Διαγνωστικό Κέντρο

Κλείστε ραντεβού με Διαγνωστικό Κέντρο

WP Glossary Term Usage

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή σου;
Επισκέψου καλύτερα έναν ειδικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ