Επιμήκυνση πέους: όσα είναι σημαντικό να γνωρίζετε για μεγέθυνση και πάχυνση

Επιμήκυνση πέους: ενημερωθείτε για τη μεγέθυνση και την πάχυνση

Επιμήκυνση πέους: ενημερωθείτε για τη μεγέθυνση και την πάχυνση

Γράφει ο Θάνος Παλλαντζάς, ανδρολόγος και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Το μέγεθος του πέους φαίνεται να απασχολεί μεγάλη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού και ως εκ τούτου, να επηρεάζει σημαντικά και το γυναικείο πληθυσμό. Η ιατρική επιστήμη διαχωρίζει το μέγεθος από τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα ενός πέους. Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο ένα πέος να είναι μεγάλο για να κάνει σωστά λειτουργικό.


Στην Ευρώπη ο μέσος όρος του μεγέθους του ανδρικού μορίου κυμαίνεται μεταξύ 13- 15 εκατοστών. Η μαύρη φυλή, αντιθέτως, διαθέτει λίγο μεγαλύτερα μεγέθη πέους.

Οι άνδρες τείνουν να άγχονται με το μέγεθος που διαθέτουν, ενώ πολύ συχνά πίσω από το μέγεθος του πέους τους κρύβεται και μία δυστυχισμένη σεξουαλική ζωή. Το έντονο άγχος που βιώνουν μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποχή από τη σεξουαλική επαφή ή σε πιο ακραίες περιπτώσεις σε αυτοτραυματισμούς, σε μια προσπάθεια να το επιμηκύνουν με «πρωτόγονες» μεθόδους.

Η διαδικασία επιμήκυνσης πέους που εφαρμόζεται σήμερα είναι πολύ αποτελεσματική και απλή, αρκεί να είναι έμπειρη η ομάδα που την έχει αναλάβει.

Η επέμβαση φαλλοπλαστικής χαρίζει μήκος και όγκο στο πέος των ανδρών.

Η αισθητική και λειτουργική φαλλοπλαστική είναι ουσιαστικά μια μεταβολή της σχέσης του ανατομικού έσω φαλλού με το έξω τμήμα του, το οποίο είναι και ορατό. Αυτό επιτυγχάνεται με την αλλαγή της θέσης του έσω τμήματος (το οποίο συνδέεται με το ηβικό οστό), δηλαδή την αλλαγή της αναλογίας του μέσα και του έξω πεϊκού σώματος (εξελκυσμός).

Ταυτοχρόνως με την επέμβαση επιμήκυνσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και πάχυνση του πέους, αυξάνοντας την περίμετρο του φαλλού με συγκεκριμένο υλικό.

Για το σκοπό αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς τα εξής: ειδικά επεξεργασμένο δέρμα, λίπος (το οποίο λαμβάνεται κατά την διάρκεια του χειρουργείου από τον ίδιο τον άνδρα με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης από συγκεκριμένα σημεία του σώματός του), βιοσυνθετικό υλικό που εμποτίζεται με τον ορρό του ίδιου του άνδρα και αποκτά ιδιότητες αυτομοσχεύματος, καθώς και μοσχεύματα φλεβών. Η μέθοδος επιλέγεται αυστηρά από τον εξειδικευμένο ιατρό (εξατομίκευση μεθόδου για καλύτερο αποτέλεσμα).

Η εν λόγω επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα. Η νοσηλεία δεν είναι απαραίτητη και η μετεγχειρητική παρακολούθηση ελάχιστη.

Ο μεγαλύτερος ενδοιασμός και προβληματισμός με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι άνδρες είναι τα ενδεχόμενα προβλήματα στύσης μετά την επέμβαση. Φυσικά, αυτοί οι ενδοιασμοί δεν έχουν καμία βάση, καθώς η τεχνική που χρησιμοποιείται από τους έμπειρους ειδικούς αφήνει ανέπαφο τον στυτικό μηχανισμό.

Η ιατρική κοινότητα δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί ένας γιατρός μπροστά σε έναν άνδρα που επιθυμεί να επιμηκύνει το πέος του. Είναι σημαντικό να είναι σε θέση να αξιολογήσει την ψυχολογική του ανάγκη και αυτοπεποίθηση και να διατηρεί στάση ουδετερότητας απέναντι σε αυτή του την απόφαση. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να διαχειρίζεται το σώμα του όπως επιθυμεί και να προβαίνει σε κινήσεις που θα τον κάνουν να αισθανθεί καλύτερα.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.