Ενέσιμο lifting με νήματα PDO

Ενέσιμο lifting με νήματα PDO

Η γήρανση του δέρματος είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο η σύγχρονη δερματολογία μπορεί να σας προσφέρει λύσεις για να δείχνετε νεότερη.Η έκθεση στον ήλιο, τα βιοχημικά και οικιακά χημικά, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, το άγχος και η έντονη κινητικότητα των μυών του προσώπου, μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ρυτίδες, ακόμα και στην ηλικία των 18-20 ετών.

Δες ακόμα: Fractional laser: η νέα μέθοδος αντιγήρανσης του δέρματος

Σημάδια της φθοράς του δέρματος είναι οι κηλίδες, οι ρυτίδες, οι διεσταλμένοι πόροι, οι ευρυαγγείες και η χαλάρωση. Κάποιες από τις αιτίες της χαλάρωσης είναι η μείωση του αριθμού των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου ,του υαλουρονικού οξέος και η ατροφία του υποδόριου λίπους.

Σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα για τον μηχανισμό γήρανσης του δέρματος και μπορούμε να προτείνουμε νέες μεθόδους σε λογικά πλαίσια, για την πρόληψη και τη διόρθωση των σημαδιών γήρανσης.

Μία νέα θεραπεία, η οποία συνοδεύει και συμπληρώνει τις υπάρχουσες, είναι τα νήματα PDO τα οποία χρησιμοποιούνται στη χειρουργική για δερματικά και εσωτερικά ράμματα περισσότερο από 30 χρόνια.

Το 1995 ο Κορεάτης γιατρός Kim Dong Jun πρότεινε τη χρήση βελόνας με νήματα PDO τοποθετημένα μέσα στον αυλό της για το βελονισμό των μυών της πλάτης. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη σύσφιξη του αδύνατου μυός της πλάτης και παρέχει ανακούφιση από τον πόνο. Μετά από μερικά χρόνια, όταν επιβεβαιώθηκε ότι η μέθοδος αυτή προκαλεί τη δημιουργία κολλαγόνου και εντυπωσιακή βελτίωση στο δέρμα, χρησιμοποιήθηκε από τους γιατρούς της αισθητικής ιατρικής.

Αν και υπάρχουν πολλών ειδών νήματα, σήμερα τα νήματα PDO είναι  από τα πιο δημοφιλή, λόγω των αποτελεσμάτων και της ασφάλειας που παρέχουν.

Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος. Μετά την τοποθέτησή τους, ο οργανισμός ξεκινά τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου,  με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των νημάτων και την αντικατάσταση τους από ίνες κολλαγόνου, ελαστικές ίνες και αγγεία. Τα νήματα PDO είναι 100% απορροφήσιμα σε 7-9 μήνες.

Στον πρώτο μήνα διαπιστώνεται  το 30% του αποτελέσματος και η τελική εικόνα στους 3-6 μήνες. Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος, γίνεται  ελαστικό και σφριγηλό και παρατηρείται μείωση  του βάθους των ρυτίδων.

Η διάρκεια του αποτελέσματος, που μπορεί να κρατήσει μέχρι και τα δύο χρόνια, εξαρτάται κυρίως από την ηλικία και από το επίπεδο μεταβολικής δράσης των κυττάρων του δέρματος. Επίσης παίζει ρόλο αν ο ασθενής είναι χορτοφάγος, οπότε  έχει μειωμένη ικανότητα παραγωγής και διατήρησης κολλαγόνου.

Πρακτικά τα νήματα PDO τοποθετούνται παντού. Εφαρμόζονται για σύσφιξη και ανόρθωση στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες και στο στήθος.

Η θεραπεία πραγματοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου και δεν χρειάζεται ο ασθενής να απομακρυνθεί από την εργασία του ή τις άλλες δραστηριότητές του.

Αντενδείκνυται σε λοιμώξεις του δέρματος, νεοπλασματικές νόσους, εγκυμοσύνη , θηλασμό και  σε περιοχές όπου υπάρχουν μη απορροφήσιμα υλικά (π.χ. σιλικόνη).

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι, ένας ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με αυξημένη αγγείωση, μπορεί να παρουσιαστούν κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με πάγο, κρέμα arnica και μπορούν να καλυφθούν με make up. Σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένα ήπιο οίδημα, που και αυτό υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο πόνος είναι ελάχιστος, αλλά σε αυτούς που έχουν μειωμένη αντοχή στον πόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν την θεραπεία αναισθητική κρέμα.

Πρέπει να ενημερώνεται ο γιατρό σας αν παίρνετε αντιφλεγμονώδη, αντιπηκτικά, ασπιρίνη, βιταμίνη Ε και αν είστε χορτοφάγοι ή πίνετε αλκοόλ.

Η εφαρμογή PDO μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις αισθητικές θεραπείες με διαφορά 15 ημερών μεταξύ τους.

Η θεραπεία με νήματα PDO δεν αντικαθιστά το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική ενναλακτική για τα άτομα με ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική, που δεν επιθυμούν το χειρουργείο.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.