Εγκυμοσύνη και σεξουαλική επαφή

εγκυμοσύνη

Στα περισσότερα ζευγάρια υπάρχει ο φόβος ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η σεξουαλική επαφή μπορεί να βλάψει την εξέλιξή της και το έμβρυο.

Εν τούτοις, δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επικίνδυνο.

Δες ακόμα: Διατροφή & εγκυμοσύνη: πόσα κιλά μπορεί να πάρει μία έγκυος;

Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου συστήνεται η αποχή, όπως όταν υπάρχει πρόβλημα πρόωρου τοκετού ή πρόβλημα προδρομικού πλακούντα (ο πλακούντας καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας).

Στα περισσότερα ζευγάρια η διάθεση για σεξ δεν επηρεάζεται λόγω εγκυμοσύνης. Οι σωματικές αλλαγές στη γυναίκα μπορούν να επιβάλλουν την υιοθέτηση άλλων στάσεων για τη σεξουαλική επαφή.

Η γυναίκα μπορεί να πάρει όποια στάση θέλει και ακόμα σε περιπτώσεις που η συνουσία είναι έντονη δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο. Να προσθέσουμε επίσης ότι ο οργασμός της γυναίκας δεν επηρεάζει καθόλου την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Κάποιες φορές μετά τη συνουσία η γυναίκα μπορεί να νιώσει ελαφρούς πόνους ή κράμπες, οι οποίες οφείλονται στον ερεθισμό του τραχήλου και στο γεγονός ότι το σπέρμα περιέχει χημικές ουσίες που ερεθίζουν τον τράχηλο της μήτρας.

Η κατάσταση αυτή είναι παροδική και συνήθως οι ενοχλήσεις φεύγουν μετά από μερικές ώρες ξεκούρασης.

Επίσης, μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν μία ή δύο σταγόνες αίμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο τράχηλος έχει αυξημένη κυκλοφορία αίματος κατά την εγκυμοσύνη.

Εάν αυτά τα παροδικά προβλήματα δεν υποχωρήσουν, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή του γιατρού.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.