Διώξε την κυτταρίτιδα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους!

Διώξε την κυτταρίτιδα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους!

Διώξε την κυτταρίτιδα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους!Κυτταρίτιδα είναι η εμφάνιση εμβαθύνσεων στην επιφάνεια του δέρματος στους γλουτούς, στους μηρούς και στο κάτω τμήμα της κοιλιάς των γυναικών , που μοιάζουν με φλοιό πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται περίπου στο 90 % των ενηλίκων γυναικών και φαίνεται ότι οφείλεται σε κληρονομικούς, ορμονικούς, διατροφικούς παράγοντες και σε μικρότερο βαθμό στην άσκηση.

Πώς να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας χρησιμοποιούνται διάφορες μη επεμβατικές τεχνικές, οι οποίες συχνά εφαρμόζονται σε συνδυασμό (αυτό φυσικά εξαρτάται από τη βαρύτητα της ‘’κυτταρίτιδας’’). Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως συνιστάται επαρκής πρόσληψη νερού, διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και λίγα κορεσμένα λιπαρά και ήπια σωματική άσκηση για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Ποιες μη- επεμβατικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται;

Μεσοθεραπεία

Η τεχνική της μεσοθεραπείας μπορεί εκτός από την αντιγήρανση να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν ειδικά μεσοθεραπευτικά υλικά που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους, στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και στην παροχέτευση της λέμφου.

Η έγχυση των μεσοθεραπευτικών υλικών γίνεται με πολύ μικρές βελόνες. Υπάρχουν διάφορα «κοκτέιλ» ανάλογα με την περίπτωση. Η θεραπεία διαρκεί 15′ – 30′ λεπτά και συνήθως χρειάζονται 6 – 12 συνεδρίες σε απόσταση 2 εβδομάδων η μία από την άλλη για καλύτερα αποτελέσματα.

Η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας βοηθά στην ελαχιστοποίηση του πόνου. Μικρές εκχυμώσεις και ήπια ενόχληση παραμένουν στα σημεία των εγχύσεων για μερικές μέρες μετά τη θεραπεία. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξατομικεύεται. Μπορεί να είναι πραγματικά μακροχρόνια , δεδομένου ότι οι ασθενείς διατηρούν σταθερό το βάρος τους και διατηρούν ισορροπημένη διατροφή.

Cavitation

Πρόκειται για μια συσκευή εστιακών υπερήχων, η οποία εφαρμόζεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Οι υπέρηχοι οδηγούν στην ρευστοποίηση του λίπους των λιποκυττάρων και στην καταστροφή της κυτταρικής τους μεμβράνης. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται, επίσης, (εκτός της κυτταρίτιδας) με επιτυχία για την μείωση του τοπικού πάχους (π.χ. ψωμάκια στους μηρούς, γύρω από τη μέση, στα μπράτσα). Το Cavitation χρησιμοποιείται συνδυαστικά συνήθως με την τεχνολογία RF, η οποία φαίνεται ότι βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και στη σύσφιξη του δέρματος.

Είναι μια εντελώς ανώδυνη, μη χειρουργική θεραπεία. Μερικοί ασθενείς “ακούν” τους υπερήχους κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μετά το πέρας της συνεδρίας μπορεί κανείς να γυρίσει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Το σύνολο των θεραπειών που θα χρειαστούν εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος. Μπορεί να χρειαστούν 3 – 10 συνεδρίες με διάστημα 20 ημερών η μια συνεδρία από την άλλη. Η μέθοδος δεν συνιστάται σε άτομα με νεφρική ανεπάρκεια. Εφόσον ο ασθενής διατηρεί σταθερό το σωματικό του βάρος, τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια.

Λεμφικό μασάζ

Το λεμφικό μασάζ είναι επικουρική μέθοδος και συνδυάζεται με το Cavitation και τα RF συνήθως στην ίδια συνεδρία. Πρόκειται για μηχανήματα που πραγματοποιούν ισχυρό λεμφικό μασάζ αυξάνοντας την μικροκυκλοφορία και άρα, την οξυγόνωση των ιστών και απομακρύνοντας με την λέμφο τις τοξικές ουσίες και το λίπος που έχει αποδομηθεί με το Cavitation. Έτσι, βελτιώνεται ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα στη θεραπεία της κυτταρίτιδας.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.