Απόξεση μήτρας: Μια ασφαλής και αποτελεσματική μικροεπέμβαση

απόξεση μήτρας

Η απόξεση μήτρας ή απόξεση ενδομητρίου είναι μια από τις πιο συνηθισμένες γυναικολογικές μικροεπεμβάσεις. Μην σας τρομάζει το όνομά της: πρόκειται για μια απλή, γρήγορη και ασφαλής επέμβαση.

Δες ακόμα: Οι κολπίτιδες του καλοκαιριού και η έγκαιρη πρόληψή τους, για διακοπές χωρίς… ταλαιπωρία

Μπορεί να γίνει για διαγνωστικούς λόγους, σε γυναίκες κάτω των 50 ετών  με έντονη αιμορραγία στην περίοδο (μηνορραγία) ή μεταξύ των περιόδων (μητρορραγία) και σε γυναίκες που έχουν ήδη μπει στην εμμηνόπαυση (άνω των 50 ετών) με αιμορραγία. Κυρίως πραγματοποιείται για τον έλεγχο του καρκίνου της μήτρας και για την αφαίρεση πολυπόδων ή υπερπλασιών. Στην περίπτωση αυτή γίνεται λήψη βιοψίας. Επίσης, γίνεται σε περίπτωση αποβολής ή παλίνδρομης κύησης ή εξωμήτριου κύησης για να καθαρίσει η μήτρα από υπολείμματα.

Όχι, δεν πονάει!

Η απόξεση μήτρας είναι μια απλή και ιδιαίτερα ασφαλής εξέταση, με σπάνιες επιπλοκές, που γίνεται από εκπαιδευμένους και έμπειρους Γυναικολόγους. Πραγματοποιείται με γενική ή τοπική αναισθησία, χωρίς τομές ή ράμματα. Μετά την επέμβαση η ασθενής ίσως νιώσει κάποιες ενοχλήσεις παρόμοιες με εκείνες της περιόδου, ίσως να δει και λίγο αίμα για τις επόμενες ημέρες. Όμως μετά από 1-2 ώρες ανάρρωσης μετά την επέμβαση, μπορεί να πάει σπίτι, και την επόμενη ημέρα επιστρέφει κανονικά στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Συχνά η απόξεση συνδυάζεται με υστεροσκόπηση, καθώς η απόξεση δεν  μπορεί να εντοπίσει μόνη της παθολογίες στο εσωτερικό της μήτρας.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.