Αποκατάσταση φρυδιών: Η πρωτοποριακή τεχνική FUE

αποκατάσταση φρυδιών

Μεταμόσχευση φρυδιών: Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις της εποχής έχουν αντιστραφεί και πολλές γυναίκες και άντρες επιθυμούν παχιά και πυκνά φρύδια καθώς είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετρίας του προσώπου αλλά και της εκφραστικότητας μας. Η μεταμόσχευση φρυδιών από εξειδικευμένο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό απευθύνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από έλλειψη φρυδιών ή επιθυμούν να ενισχύσουν την πυκνότητα τους έπειτα από πολλές αποτριχώσεις ή από λέπτυνση των φρυδιών λόγω ηλικίας. Ειδικές περιπτώσεις αλωπεκείας (διάχυτη, ουλωτική, γυρωειδής) μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην απώλεια των τριχοθυλακίων.

Η διαδικασία

Όπως μας εξηγεί ο Πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός Διευθυντής της Advanced Hair Clinics στην Αθήνα, «Η διαδικασία της μεταμόσχευσης των φρυδιών με την μέθοδο FUE ξεκινά με τη λήψη των πιο λεπτών τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής με μικρά σε διάμετρο εργαλεία, έτσι ώστε να ληφθούν λεπτά τριχοθυλάκια τα οποία να προσομοιάζουν όσο περισσότερο γίνεται με τις φυσικές τρίχες φρυδιών. Στη συνέχεια ακολουθεί η μεταφορά των τριχοθυλακίων από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή και η προσεκτική τοποθέτησή τους ένα προς ένα. Είναι μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία και προϋποθέτει την ύπαρξη έμπειρης και εξιδεικευμένης χειρουργικής ομάδας».

Η εμφύτευση με τη μέθοδο FUE αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, είναι ανώδυνη και δεν αφήνει καθόλου ουλές και σημάδια. Για την μεταμόσχευση φρυδιών με τη μέθοδο FUE συνήθως χρειάζονται 1-2 συνεδρίες κυρίως όταν αφορά συνολική αποκατάσταση φρυδιών και χρειάζεται μεγάλη πυκνότητα. Η εμφάνιση των νέων τριχών γίνεται σταδιακά και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μέσα σε 4-6 μήνες. Η εμφύτευση φρυδιών, σύμφωνα με τον Δρ Αναστάσιο Βεκρή, αποτελεί οριστική λύση για την αποκατάσταση της πυκνότητας των φρυδιών η οποία εφαρμόζεται ακόμα και σε παθολογικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα η γυρωειδής αλωπεκία αλλά και σε περιπτώσεις που υπάρχει κληρονομική αραίωση των φρυδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ενδεικτικό κόστος

Το κόστος κάθε συνεδρίας μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προσδοκίες κάθε ασθενούς καθώς επίσης και από το μέγεθος της συνεδρίας και την έκταση του προβλήματος.

 

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.