Απαλλαγείτε από την «κοιλίτσα» με κρυολιπόλυση

Απαλλαγείτε από την «κοιλίτσα» με κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι η νέα τάση στην Αμερική. Η νέα αυτή θεραπεία αυτή παγώνει το λίπος και μάλιστα, χωρίς καθόλου πόνο!

Όλα ξεκίνησαν όταν μια σειρά μελετών έδειξε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες μας βοηθούν να αδυνατίσουμε. Και όχι μόνο αυτό. Όταν εφαρμόσουμε στοχευμένα χαμηλή θερμοκρασία στα λιποκύτταρα, αυτά καταστρέφονται ή όπως λέμε επιστημονικά, οδηγούνται σε απόπτωση. Έτσι, η πρώτη συσκευή για μια τέτοια θεραπεία πήρε έγκριση και στην συνέχεια, ακολούθησαν και άλλες εταιρείες που διέθεσαν στην αγορά παρόμοια τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή, η συσκευή νέας γενιάς ενσωματώνει κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες και υπερήχους.

Πώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Η συσκευή έχει μια χειρολαβή την οποία εφαρμόζουμε στην προβληματική περιοχή, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν ψωμάκια, τοπικό πάχος στην κοιλιά ή στους έσω μηρούς, την πλάτη, τα γόνατα κ.α. Την αφήνουμε για κάποια ώρα και κάνουμε μερικά περάσματα από τα σημεία που μας ενδιαφέρουν. Η θερμοκρασία που αναπτύσσεται εσωτερικά και παγώνει τα λιποκύτταρα φτάνει τους -15°C. Το αποτέλεσμα είναι τα λιποκύτταρα να καταστρέφονται. Το δυνατό σημείο της συσκευής είναι ότι χάρη στους υπερήχους που ενσωματώνει ενισχύει τη λιπόλυση, ενώ με τις ραδιοσυχνότητες προσφέρει σύσφιξη.

Ωστόσο, η καταστροφή αυτή των λιποκυττάρων δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή. Χρειάζεται να περάσει κάποιο διάστημα, ενώ μέσα στο μήνα μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρία. Σταδιακά τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό σε υγρή μορφή μέσω της λεμφικής οδού. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος ίσως απαιτηθούν 4-5 συνεδρίες.

Γιατί να προτιμήσω την κρυολιπόλυση;

Το πολύ σημαντικό με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης είναι ότι γίνεται ανώδυνα στο χώρο του ιατρείου. Δεν απαιτούνται ράμματα και τομές ούτε γίνεται τοπική αναισθησία, επειδή η επέμβαση δεν είναι χειρουργική. Το μόνο που ίσως αισθανθείτε μετά την συνεδρία είναι ένα ελαφρύ μούδιασμα, το οποίο υποχωρεί. Επιπλέον, οι γύρω ιστοί, π.χ. το δέρμα ή ακόμα τα αγγεία και τα νεύρα δεν επηρεάζονται καθόλου. Εξάλλου, η συσκευή Cryolipo έχει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE mark).

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.