Πολεμήστε την αφυδάτωση με υαλουρονικό οξύ!

Πολεμήστε την αφυδάτωση με υαλουρονικό οξύ

Πολεμήστε την αφυδάτωση με υαλουρονικό οξύΑν τα χείλη, το δέρμα του προσώπου και τα χέρια αφυδατώνονται με τη ζέστη, καιρός να εφαρμόσετε την πιο φυσική θεραπεία. Η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί τον τρόπο.
Το ξέρατε ότι η αφυδάτωση του δέρματος οδηγεί σε εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων; Εκτός από την ηλιοφάνεια που κάνει πιο έντονα τα σημάδια φωτογήρανσης (γραμμές, ρυτίδες, πανάδες), η αφυδάτωση μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος. Γι’ αυτό το υαλουρονικό οξύ και ειδικότερα η μεσοθεραπεία με αυτό, αποδεικνύονται τόσο σημαντικά.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει στο δέρμα, τις αρθρώσεις και τους ιστούς. Λειτουργεί σαν σφουγγάρι που συγκρατεί μόρια νερού διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον οργανισμό ενυδατωμένο. Όμως μετά τα 30, με αποκορύφωμα τα 40 έτη, ο οργανισμός το παράγει σε μικρότερη ποσότητα και έτσι οι ρυτίδες και η αφυδάτωση είναι πιο εμφανή. Σε αυτό το σημείο η θεραπεία κλειδί είναι η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

«Η λύση που προτείνουμε είναι ασφαλής και φυσική. Ειδικότερα χάρη στην μεσοθεραπεία που μπορεί να είναι ενέσιμη ή μη (με την μικροσυσκευή Dermapen η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη), εισάγουμε στο δέρμα υαλουρονικό οξύ που μοιάζει με το δικό μας» εξηγεί η δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine. Και συνεχίζει: «Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε το υαλουρονικό οξύ του οργανισμού, διατηρούμε τα επίπεδα ενυδάτωσης υψηλά και αποτρέπουμε την εμφάνιση αφυδάτωσης το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα το δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια μοιάζει πιο νεανικό».

Τέλος, πολλές γυναίκες έχουν σκασμένα χείλη όλο το χρόνο. Και σε αυτές μπορούμε να εισάγουμε υαλουρονικό οξύ όχι για να χαρίσουμε όγκο, αλλά αποκλειστικά για την αφυδάτωση. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μέχρι και 1 χρόνο. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει αποκαθιστούμε την προηγούμενη εικόνα σας διαλύοντας το υαλουρονικό με το ένζυμο υαλουρονιδάση.

Σε βοήθησε αυτό το άρθρο;

Αυτή η σελίδα δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές. Δες περισσότερα.